PDL a atacat Legea bugetului la Curtea Constitutionala!

423

radulescuPDL a atacat la Curtea Constitutionala Legea bugetului de stat pe anul 2013, principalul motiv fiind ca democrat-liberalii au fost impiedicati sa-si sustina toate amendamentele la buget.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca sansele ca judecatorii Curtii Constitutionale sa declare bugetul ca neconstitutional, in urma sesizarii PDL, sunt foarte mici, deoarece au fost respectate procedurile parlamentare la adoptarea bugetului de stat pe 2013.

„Sunt mai multe puncte care tin toate de procedura. Stiti care a fost tevatura cu cele 873 de amendamente recunoscute de Dan Radu Rusanu ca nu au fost sustinute si scoase din raportul comisiei, desi regulamentul nu prevede asa ceva”, a declarat Cristian Radulescu, liderul senatorilor PDL.

In consecinta, sustine liberalii, este incalcat articolul 1, alineatele 3-5 din Constitutie care prevede ca Romania este stat de drept. De asemenea, este reclamata o incalcare a articolului 16, potrivita caruia „nimeni nu este mai presus de lege”. Pedelistii sustin ca, prin eliminarea amendamentelor, au fost incalcate drepturile cetatenilor care i-au trimis pe parlamentarii PDL in Parlament, in timp ce parlamentarii puterii s-au situat mai presus de prevederile legii.

In ce priveste continutul legii bugetului, democrat-liberalii apreciaza ca a fost incalcat articolul 56 in care se stipuleaza ca „sistemul legal de impuneri trebuie sa asigure justa asezare a sarcinilor fiscale”.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos