Atacul PSD la independența Justiției a scos, din nou, românii în stradă! Dragnea se face că n-aude și merge înainte cu procesul de modificare a legilor justiției!

287

Cateva zeci de persoane au protestat, duminica seara, in Piata Victoriei fata de anuntul lui Liviu Dragnea potrivit caruia legile justitiei vor fi trimise in Parlament in actuala forma, criticata atat de CSM si organizatiile profesionale ale magistratilor, cat si de partenerii occidentali ai Romaniei.

„Justitie, nu coruptie!”, „Sunteti niste hoti!”, „PSD, ciuma rosie”, „Nu scapati!”, au fost cateva din sloganurile scandate in fata Guvernului.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat, vineri, in urma sedintei Comitetului Executiv al PSD de la Sucevita ca legile justitiei vor merge in Parlament in forma actuala si vor fi supuse dezbaterilor impreuna cu asociatiile de magistrati.

„Nu cred ca pozitia presedintelui este corecta. Ultimatumuri date, legile trebuie sa fie ingropate. N-am vazut o respingere totala a acestor proiecte de lege din partea asociatiilor de magistrati. Cred ca majoritatea din Parlament are posibilitatea sa porneasca dezbateri serioase impreuna cu magistratii.

Dezbaterile care vor avea loc in plenul Parlamentului vor fi foarte bune. Comisia mixta pentru legile justitiei va asculta asociatiile de magistrati.

Nu avem de gand sa afectam independenta justitiei. Punctual, care sunt problemele care afecteaza independenta justitiei? S-ar putea ca opiniile sa se schimbe, in urma dezbaterilor. Foarte mult vor vorbi cei din asociatiile de magistrati.

N-au de ce sa fie ingrijorati (partenerii externi – n,red.), ca nu o sa aprobam legi nebune in parlament, nici pe legile justitiei”, a declarat Liviu Dragnea.

Sursa: aktual24.ro