Atmosferă de mahala în Primăria București: un consilier PSD l-a amenințat cu ”un scaun în cap” pe un consilier PNL!

482

Ciprian Ciucu, consilier general in Bucuresti din partea PNL, anunta ca a fost amenintat cu bataia, ca va fi lovit cu „scaunul in cap”, de catre un consilier PSD. 

„Golanie la Primaria Capitalei, sau acel moment in care esti amenintat cu bataia de un ‘coleg’ din Consiliul General. Deranjat de declaratiile mele prin care am expus cum banii de la investitii se duc catre buzunarele pesedistilor din consiliile de administratie ale firmelor nou infiintate de catre Firea/PSD/ALDE, Mircea Ardeleanu, m-a amenintat cu bataia, ‘un scaun in cap’ asta chiar in biroul Presedintelui de Sedinta, unde ma aflam pentru a fi prezent la lucrarile comisiei de transporturi din CGMB si de fata cu vreo 10 oameni.

Acesta este atmosfera toxica din PMB. Va imaginati, pe mine ma afecteaza la 14 metri in spate, astfel de amenintari pentru ca sunt barbat. Dar, dupa cum stiti, au fost colege de la USR care au fost bruscate”, a anuntat consilierul Ciprian Ciucu pe Facebook.

Screen Shot 2017-09-28 at 11.38.17

O noua rectificare bugetara va fi supusa votului in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), urmand ca, daca se aproba, sa fie reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructura. In schimb, va fi suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici si pentru Administratiei Monumentelor. De asemenea, municipalitatea vrea sa majoreze cu pana la 400 de milioane de lei capitalul social pentru societatile proprii, care fac parte din Holdingul Municipal „Bucuresti – Capitala europeana”, precum si sa acorde imprumuturi pentru acestea in valoare totala de aproximativ 130 de milioane de lei, potrivit proiectelor aflate pe ordinea de zi a CGMB.

In cadrul documentului se propune scaderea sumelor alocate pentru mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba despre Pasajul Piata Sudului, unde se propune taiere a 60 de milioane lei, Pasajul Ciurel, cu o scadere de 35 de milioane lei. De asemenea, vor fi scazute cinci milioane de lei pentru largirea strazii Prelungirea Ghencea si 30 de milioane de lei pentru modernizare Soselei Pantelimon.

Rectificarea bugetara presupune si alocarea unor sume de bani pentru constructia unor statui. Este vorba despre Statuia Regelui Ferdinand, unde se vor distribui 8,7 milioane de lei, iar bugetul total acestui edificiu se va ridica la 15,7 milioane de lei. De asemenea, vor fi alocate 10 milioane de lei pentru biserici, iar bugetul alocat acestora ajunge astfel la 65 de milioane de lei.

Conform sursei citate, alte 50 de milioane vor fi scazute din sumele alocate pentru infiintarea unei noi subunitati de pompieri, achizitionarea de autospeciale si camioane pentru interventie, masini topit zapada, autospeciale salvari, iar trei milioane vor fi taiate de la consolidarea Policlinicii Titan si 6,2 milioane de lei de la consolidarea Palatului Voievodal Curtea Veche.

Consilierii Primariei vor decide daca aproba rectificarea bugetara in aceasta forma.

Sursa: aktual24.ro