Au batut toba la televizor luni bune anuntand aceasta MASURA MINUNE care promitea sa puna pe picioare economia romaneasca, dar acum PSD bate in retragere, iar proiectul e aruncat in sertar!

425

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat joi seara ca este posibil sa nu mai fie folositi consultantii fiscali si plata taxelor si a impozitelor sa se faca in sistem informatizat, iar astfel legea privind impozitul global pe gospodarie sa fie amanata cu un an, respectiv sa intre in vigoare in 2019, scrie aktual24.ro.

„Mai sunt doua chestiuni legate de capacitatea administrativa, logistica si informatica a ANAF, este o problema. Alta problema o reprezinta necesarul de 30 si ceva de mii de consultanti fiscali.

S-ar putea sa luam decizia sa nu mai folosim consultanti fiscali si sa amanam cu un an, adica sa intre in vigoare din 2019 practic, perioada in care sa informatizam administratia si omul sa nu mai fie nevoit sa aiba acei consultanti fiscali, pentru ca va primi prin sistem informatic formularele pe care sa le trimita inapoi si sa-si plateasca si taxele si impozitele.

De asemenea, compatibilizarea sistemelor informatice — ANAF are un sistem informatic, Ministerul de Finante are un alt sistem informatic, administratiile locale nu sunt conectate toate, fiecare au softuri diferite si lucram acum cu o echipa mai larga, in asa fel incat sa se uniformizeze sistemele informatice”, a declarat Liviu Dragnea la Romania TV.