Au dat legi cu dedicatie, iar acum se bat cu pumnu-n piept ca le pun capat! PSD interzice, din toamna, cumulul pensie-salariu si pensiile speciale inainte de varsta de pensionare!

456

Premierul Mihai Tudose a spus ca, incepand din toamna, nu va mai fi posibil ca cineva care iese la pensie sa fie angajat a doua zi la stat si sa primeasca si pensie, si salariu, scrie ziare.com.

„Astazi, cand stam de vorba, da, inca este posibil. A fost un prim pas aceasta stopare a cresterilor nebunesti si a acelui procent fata de ultimul salariu in plata. Pe legea pensiilor, in aceasta toamna, doamna ministru Olguta Vasilescu va regla si aceste lucruri”, a spus Tudose, duminica, la Antena 3.

Prim-ministrul a mentionat insa ca nu este corect ca cei pensionati la varste foarte mici, de putin peste 40 de de ani, sa primeasca si salariu.

„Ai iesit la pensie la 42 de ani – ori mergi si zaci acasa, ori iesi la pensie la varsta respectiva”, a subliniat seful Executivului.

Acesta a mentionat ca nu stie daca situatia cu pensiile speciale a fost facuta „cu dedicatie”, asa cum a spus fostul ministru al Finantelor Eugen Teodorovici.

Nu in ultimul rand, acesta a vorbit si despre pensionarii de razboi ai Romaniei: „Am vazut veterani de razboi cu 800 de lei pensie. E nedrept”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos