Augustin Zegrean devoaleaza ce se ascunde in spatele deciziei CCR: Este in favoarea lui Dragnea! Atunci au fost eliberati si cei care erau deja condamnati definitiv

341

Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a aratat cum ar putea fi interpretata decizia data de CCR azi in privinta completurilor de trei judecatori. ”In mod normal, vor beneficia toti cei care au fost judecati de complete de 3 de la Inalta Curte, pentru ca la alea se refera decizia. Este vorba de 180 de dosare care au fost judecate in perioada asta. Asteptam motivarea. Daca ne uitam la precedenta decizie, cea de la 5 judecatori, atunci au fost eliberati si cei care erau deja condamnati definitiv.

Au fost eliberati din inchisoare pentru ca li s-a aplicat si lor decizia Curtii Constitutionale. Situatie este similara acum, de aceea nu este mare mirare ca s-a dat aceasta decizie, pentru ca suntem in aceeasi situatie ca la completurile de cinci, doar ca acum e vorba de cele de trei”, a declarat Augustin Zegrean la Realitatea TV.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a declarat miercuri, dupa decizia CCR privind conflictul juridic ce vizeaza completurile specializate, ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale, de unde va afla si care sunt limitele. In functie de aceasta va sti si ce demersuri sa faca.

„Nu am ce sa comentez la momentul acesta. Nu pot decat sa ma bucur foarte tare ca s-a admis. Este foarte corect asa, dar deocamdata nu am ce comentariu sa fac in plus pana nu vad motivarea. Stiu ca s-a admis, dar sa vedem in ce limite. Astept motivarea sa stiu ce atitudine sa iau, daca voi putea sa iau vreo atitudine in principiu. Realmente era un conflict, astept motivarea si in functie de ea vedem ce avem de facut”, a declarat, pentru Mediafax, avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu.

De altfel, avocatii lui Liviu Dragnea au invocat lipsa completurilor specializate in dosarul angajarilor fictive de la Directia de Protectie a Copilului Teleorman. Intre timp, un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea lui Liviu Dragnea la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, decizia fiind definitiva. Hotararea in cazul lui Liviu Dragnea, de pe fond, din prima instanta, e data insa de un complet de 3 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) pe tema constituirii completurilor specializate in cazurile de coruptie, obiectie facuta de Florin Iordache. Decizia de admitere a fost luata cu 5 voturi „pentru” si 4 „impotriva”, din totalul de noua judecatori ai Curtii Constitutionale. Prin urmare, magistratii CCR au constatat ca a existat conflict juridic de natura intre Parlament si ICCJ generat de neconstituirea completelor specializate

Astfel, cauzele care nu au sentinte definitive pana la 1 ianuarie 2019 vor fi rejudecate pe completurile de 5, au precizat sursele citate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos