AUR-istii a vrut sa confiste protestul angajatilor din Cugir. Oamenii i-au huiduit si i-au trimis la plimbare!

240

Prezenţa deputatului AUR de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, la protestele angajaţilor celor două fabrici de armament din oraşul Cugir, a provocat, miercuri, nemulţumirea muncitorilor, care i-au cerut să plece, informează Agerpres.

Însoţit de un coleg de partid, Daniel Gheorghe Rusu a fost prezent miercuri în Cugir, unde sute de muncitori de la Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme protestează în stradă, nemulţumiţi de salariile primite.

Câţiva protestatari i-au adus reproşuri acestuia, spunând că nu vor să se facă politică şi i-au cerut să plece. „Ce cauţi aici? (…). Nu ai ce căuta aici”, i-a spus unul dintre muncitori. „Vă rugăm să vă depărtați puțin de noi”, a mai spus un protestatar.

Angajaţii celor două fabrici de armament din Cugir se află în cea de-a patra zi de proteste. Un secretar de stat din Ministerul Economiei se află la Cugir, unde discută cu o delegaţie a muncitorilor de la cele două fabrici de armament. O primă rundă de negocieri s-a terminat cu un eşec, oamenii nefiind mulţumiţi cu creşterea salarială oferită de 16%, în condiţiile în care ei au cerut 30%. Protestatarii spun că vor doar un salariu care să le ofere un trai decent, care să le acopere cheltuielile legate de electricitate şi căldură şi care să le ajungă să trăiască de la o lună la alta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos