AUR se opune românilor care îi ajută pe refugiații ucraineni! ”Noi trecem prin momente grele aici în țară, prețurile explodează, spitalele ard, oamenii mor de foame”

910

Sebastian Suciu, deputat AUR de Sibiu, doctor de profesie, îi temperează pe românii dispuși să-i ajute pe refugiații ucraineni, dar și pe autoritățile statului, explicând că alte state care au primit refugiați de-a lungul timpului au avut de suferit din cauza acestora, relatează Turnul Sfatului.

”În cazul în care nu știați, în Paris (și alte orașe mari europene) există zone, denumite “no-go zones”, unde poliția nu vine dacă se apelează la 112, deoarece sunt considerate mult prea periculoase. Aceste cartiere sunt pline de refugiați/imigranți care au fost primiți cu brațele deschise, pe repede înainte, fără să fie gestionați corespunzător”, a scris Suciu pe pagina sa de Facebook.

El îi critică pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu și pe președintele Iohannis, care au declarat că România e pregătită pentru primirea refugiaților.

”Noi trecem prin momente grele aici in țară, prețurile explodează, spitalele ard, oamenii mor de foame și frig în case. Oare dl. ministru Dîncu realizează ce înseamnă să găzduiești 500.000 de refugiați?”, scrie deputatul întrebându-se unde vor fi cazați, cine le va asigura hrana și cum vor fi apărați de posibilii infractori care se vor strecura printre refugiații din Ucraina.

Deputatul se declară solidar cu poporul ucrainean dar crede că cel mai bine ar fi ca România să creeze un culoar pentru refugiați pe teritoriul țării, pentru a fi trimiși în alte state europene.

”Consider că pe lângă asigurarea cazării refugiaților ar trebui să implicăm partenerii și aliații noștri în posibila criză a refugiaților. În alte cuvinte, pe lângă cazare, să le asigurăm și un coridor prin care refugiații să fie dispersați uniform și în siguranță în toată Europa”, a mai scris el.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos