”Avem cei mai mulți miniștri din UE. Sunt mulți și proști!” Concluzia unui senator USR după audierea de azi a noilor miniștri în Parlament!

583

Senatorul USR Cristian Ghinea ofera mai multe exemple ale comportamentului ministrilor din noul Cabinet Dancila-Dragnea si concluzioneaza ca „acesti oameni sunt prosti”.

„Ministrul Educatiei zice ca ‘legea nu prevede nicaieri sa punem ghilimele la un text pe care il preluam’.

Ministrul Energiei face exercitii senile despre petrol si al doilea razboi mondial

Ministrul Economiei e pe cale sa lesine de emotie, iar cel al Educatiei zice ca el munceste, nu vorbeste corect.

Ministrul Apararii zice ca poate producem un submarin in Romania anul viitor, desi nu avem capacitati, nu am avut vreodata in istorie si nici nu ne-am propus sa dezvoltam. Acum vreo cateva luni Tudose facea ”barcute” in Romania.

Ministrul Fondurilor Europene zice ca a lansat apeluri de 18 miliarde de euro si e uimita cand afla ca 15 erau deja lansate, de guvernul anterior.

Ministrul Administratiei zice ca functionarii publici corupti trebuie sa ramana in functie, ca doar au si ei familie.

Si toate astea s-au intamplat in cateva ore, cu audieri la misto, pe repede inainte, cu opozitia hartuita sa taca si cu majoritatea din fiecare Comisie tropaind sa termine mai repede.

Va dati seama cat de prosti sunt oamenii astia in realitate? Cum ar face fata unui interviu pe bune? Unor audieri pe bune, cum sunt cele din Congresul american, de pilda?

Saptamana trecuta am numarat si am demonstrat ca avem cei mai multi ministri din UE.  Azi cred ca vedem cu totii sunt multi si prosti”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

Noii ministri vor depune juramantul de investitura la Palatul Cotroceni la ora 19.30.

Premierul desemnat, Viorica Dancila, a afirmat, in plenul reunit al Parlamentului, ca reprezinta, alaturi de Cabinetul sau, vointa politica a coalitiei majoritare din Parlament, spunandu-le parlamentarilor ca nu vor vota persoane, ci „dorinta cetatenilor Romaniei exprimata la alegerile din decembrie 2016″.

Viorica Dancila a mai spus ca, atat timp cat va fi prim-ministru in Romania nu va fi introdusa nicio taxa noua. Ea a mai precizat ca nicio alta institutie, centru de putere, nu va mai putea spune Guvernului ce are de facut. Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit luni dupa-amiaza pentru votul privind Cabinetul Dancila.

La randul sau, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca PSD-ALDE a inceput in 2016 implementarea celui mai ambitios program de guvernare din ultimii 27 de ani, insa „adversarii” au incercat sa impiedice acest lucru. El a descris-o pe Viorica Dancila drept „o femeie placuta si rezonabila, care a respirat aerul occidental si s-a distantat de modul romanesc de a face politica, de multe ori dominat de mize mici si interese personale”.

Sursa: aktual24.ro