Avem milioane de romani in pragul saraciei si o mana de baroni locali cu averi impresionante! Topul celor mai bogati presedinti de consilii judetene!

598

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, se numara printre cei mai bogati sefi de CJ, conform declaratiilor de avere postate pe paginile de Internet ale acestor institutii, scrie ziare.com.

Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, are o casa in Cluj Napoca si doua autoturisme de lux. Familia Tise mai detine bijuterii in valoare de 16.000 de euro si depozite bancare in valoare de 156.000 de lei si 2.700 de euro. Sotii Tise au insa investitii de milioane de lei in proiectul imobiliar Central Business Plaza din Cluj-Napoca, care se ocupa cu vanzari sau inchirieri de spatii comerciale, birouri si apartamente. Suma se ridica la aproape trei milioane de lei. Tise are insa si datorii la banci, in valoare de 326.000 de euro.

Un alt sef de judet instarit este presedintele Consiliului Judetean Iasi Maricel Popa. Acesta are 21 de terenuri in judetul Iasi. Dintre acestea, 17 sunt terenuri intravilane, cu suprafete intre patru si 900 de metri patrati, iar alti 44.000 de metri patrati reprezinta teren agricol. De asemenea, familia Popa mai detine sase apartamente si o casa in Iasi. Maricel Popa a mentionat in document si bijuterii in valoare de 11.000 de euro, dar si tablouri semnate de Dan Hatmanu, Bogdan Barleanu si Gabriel Moisuc, in valoare totala de 40.000 de euro. In cont, Popa are 24.000 de lei, insa are de achitat la banci datorii de 21.000 de lei. De asemenea, acesta este actionar in noua firme.

Presedintele CJ Arad Iustin Cionca este proprietarul a 17 terenuri in localitatea Pecica. Cinci dintre acestea sunt intravilane, iar restul, terenuri agricole. Acesta si-a mai notat in declaratia de avere un apartament, doua case si un spatiu comercial. De asemenea, acesta are si conturi bancare in valoare de 200.000 de lei, dar si de recuperat 110.000 de euro acordati imprumut in nume personal.

Presedintele Consiliului Judetean Calarasi Vasile Iliuta a avut, in anul precedent, incasari foarte mari de bani din agricultura: 3.434.082 lei. Cu toate acestea, nu are depozite bancare, insa detine, impreuna cu sotia sa, cinci terenuri, dintre care patru intravilane si unul agricol in judetul Calarasi. Sotii Iliuta au mai au un apartament, o casa si doua spatii comerciale in Calarasi si o casa in localitatea Vilcelele.

Sorin Brasoveanu, presedintele Consiliului Judetean Bacau, are cinci terenuri, un apartament si o casa de vacanta, toate in judetul pe care il conduce. Acesta nu detine autoturisme, insa si-a trecut in declaratia de avere faptul ca si-a construit o ambarcatiune.

Presedintele CJ Constanta Marius Tutuianu are, conform declaratiei de avere, doua terenuri intravilane in localitatea constanteana Palazu Mare. De asemenea, impreuna cu sotia sa, acesta are doua apartamente si o casa in Constanta. Tutuianu nu si-a trecut in declaratia de avere nici depozite bancare, dar nici datorii.

Gigi-Aladin Georgescu, presedintele CJ Mehedinti are doua terenuri intravilane, unul agricol si unul forestier. Acesta mai detine o casa de locuit in localitatea mehedinteana Vanju Mare si o casa de vacanta in Eselnita. Georgescu are un depozit bancar de 91.000 de euro, dar si o serie de datorii. In primul rand e datornic cu 120.000 de euro la stat, in urma unei decizii de impunere emisa de ANAF. Insa mai are de achitat si un credit bancar de 20.000 de euro. Anul trecut, presedintele CJ Mehedinti a incasat suma de 560.624 de lei de la Ion Varlam, banii reprezentand un onorariu ramas restant inca din 2010, de cand presta servicii de avocatura.

Presedintele Consiliului Judetean Teleorman Danut Cristescu are, potrivit declaratiei de avere, doua apartamente, unul in Bucuresti si altul in Alexandria si doua autoturisme marca Skoda. Acesta are insa si doua credite ipotecare, scadente in anul 2032, in valoare totala de peste 300.000 de lei. Cristescu a incasat in anul precedent drepturi salariale in valoare de 53.000 de lei, in timp ce sotia sa, Cristina Cristescu a incasat suma de 9.627 de lei, reprezentand indemnizatia pentru cresterea copilului.

Presedintele Consiliului Judetean Tulcea Horia Teodorescu si-a trecut in declaratia de avere doua terenuri intravilane in judetele Tulcea si Constanta si trei case de locuit, in Tulcea, Constanta si Buzau. Acesta are si bijuterii de aur, in valoare totala de 35.000 de euro, dar si conturi bancare in valoare de peste 90.000 de euro si 550.000 de lei. Teodorescu are actiuni la trei firme, care totalizeaza suma de 330.000 de lei.

Andrei Toader, presedintele Consiliului Judetean Prahova are sase terenuri, dintre care patru intravilane si doua agricole si doua apartamente in Ploiesti. Acesta are si un cont in valoare de 20.000 de lei si nicio datorie la banci.

Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare Csaba Pataki doua terenri intravilane si unul agricol, un apartament si doua case in Satu Mare. Acesta detine, impreuna cu sotia sa, mai multe conturi bancare in valoare de 55.000 de lei si 450.000 de forinti, dar si un credit bancar de 32.500 de franci elvetieni, scadent in 2032.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu Daniela Campean are, conform declaratiei de avere, doua terenuri intravilane, doua apartamente si o casa de vacanta in judetul Sibiu. Aceasta are si depozite bancare de aproape 200.000 de lei si 1.7000 de euro.

Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava si-a notat in declaratia de avere cinci terenuri, dintre care trei intravilane si doua extravilane, in judetul Suceava, dar si o casa de locuit, care este pe numele fiului sau. Acesta are si un autoturism marca BMW, primit sub forma de donatie de la un cumnat din Germania si un depozit bancar de 20.000 de lei.

Ionel Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis este proprietarul a doua terenuri intravilane, trei apartamente si doua spatii comerciale, in judetele Timis si Arad. Acesta are depozite bancare in valoare de peste 22.000 de lei, dar si credite in valoare de 38.000 de euro.

Datorii uriase la banci

De cealalta parte, sunt presedinti de consilii judetene care au datorii mari de bani fie la institutii bancare, fie la persoane fizice. Intre acestia se numara Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati, are doua terenuri intravilane, doua apartamente si o casa, dar si datorii la banci, in valoare de 70.000 de euro.

Presedintele CJ Ilfov Marian Petrache are un teren agricol in Ialomita si altul intravilan in Teleorman, un apartament in Bucuresti, doua case in Zimnicea, dar si un autoturism de lux marca Range Rover Evogue, care costa cel putin 40.000 de euro. Acesta are si conturi bancare in valoare de 100.000 de lei, 11.000 de dolari si 5.700 de euro. Petrache are insa si datorii catre persoane fizice, in valoare de 75.000 de euro, 11.000 de dolari si 57.500 de lei.

Presedintele Consiliului Judetean Neamt Ionel Arsene are, conform declaratiei de avere, doua terenuri intravilane, dintre care unul de 25.000 de metri patrati. Acesta mai are un apartament, o casa si un autoturism marca Mercedes, dar si datorii de aproape 200.000 de euro la banci.

Sunt si sefi de judete care nu au, conform declaratiei furnizate, nici case, nici masini, nici depozite, dar nici datorii la banci. Un exemplu este presedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, care nu are, conform declaratiei de avere niciun fel de proprietate si niciun ban in cont.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos