Avertisment de la Bruxelles: competențele și integritatea miniștrilor guvernului PSD-ALDE vor fi evaluate la sânge în momentul în care România va prelua președinția UE!

294

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan anunta ca Mihai Tudose va fi nevoit sa faca noi remanieri, dupa ce le-a demis pe Shhaideh, Plumb si pe ministrul Cuc. In 2019, Romania va prelua presedintia UE si unii ministri nu se califica pentru a gestiona domenii la nivelul intregii Uniuni Europene.

„Exista o monitorizare asupra tuturor guvernelor. Problema coruptiei este una grava si prioritara pe agenda Uniunii Europene in toate statele membre nu doar in Romania si Bulgaria.

Ceea ce nu s-a discutat absolut deloc si este esenta intregii discutii este faptul ca intr-un an Romania va avea presedintia Uniunii Europene. Fiecare ministru din Guvernul Romaniei va avea atributii foarte clare la nivel european, nu doar pentru Romania. Fiecare membru al echipei Guvernului Tudose va fi esential pentru bunul mers al Uniunii Europene pentru cele sase luni cat vom avea presedintia.

In momentul in care Romania va prelua presedintia fiecare membru al Guvernului va fi evaluat la sange si din punct de vedere al competentelor, dar si din punct de vedere al integritatii. Anul viitor, in aceasta perioada, intram deja in discutiile de preluare. La 1 ianuarie 2019 ei intra direct cu noile atributii”, a precizat Catalin Ivan.

Ivan a catalogat drept o „mare greseala” faptul ca ALDE il mentine in guvern pe penalul Viorel Ilie. El este convins ca vor urma, insa, noi remanieri.

”Eu cred ca pana in iarna acestui an, dar cu siguranta in primavara anului viitor vom mai avea parte de remanieri. Eu cred ca unii dintre actualii ministri din Guvernul Tudose nu se vor califica pentru preluarea portofoliilor in 2019”, a mai spus Catalin Ivan.

Pe langa Viorel Ilie, printre ministrii care au probleme de integritate se afla si Lia Olguta Vasilescu.

Sursa: aktual24.ro