”Aveti vreo agenda ascunsa? Mi-au spus. Nu. Ordonanta e cu dedicatie? Nu. Bun, atunci retrageti-o”, asa a decurs discutia intre Tariceanu si PSD pentru abrogarea OUG13!

486

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, luni, in plenul in care se dezbate legea de respingere a OUG 13, ca Romania a ajuns o „parodie” de stat de drept, in care a fost „forfota” din cauza OUG 13, protestand chiar si cainii, iar PSD a vrut sa faca bine abrogand ordonanta, in timp ce opozitia a vrut sa faca rau si sa „distruga”.

El a criticat Legea de respingere a OUG 13 din punct de vedere regulamentar, dar si politic.

Regulamentar, el a criticat aceasta situatie „inexplicabila”, provocata de PNL si USR, care au vrut cu orice pret respingerea ordonantei.

„Au facut mare caz ca dupa ce OUG a fost abrogata trebuie sa o mai respingem si in Parlament. Cred ca viziunea unora care sunt aici, cei mai nou veniti, este sa faca cu orice pret rau. Orice trebuie respins. Daca mai ramane ceva care nu e respins, trebuie distrus. Facand rau pana la urma ati facut bine, pentru ca s-a dezincriminat abuzul in serviciu”, a afirmat Tariceanu, citat de news.ro.

El s-a referit si la „colegii de la PSD”, care au vrut sa faca bine, inchizand dezbaterea publica pe tema OUG 13, dar s-a ajuns sa faca rau, pentru ca „inauguram printr-o premiera” o procedura care pune Senatul intr-o situatie „penibila”.

Din punct de vedere politic, Tariceanu a avut din nou critici fata de proteste, intrebandu-i pe senatori daca au inteles totusi pentru ce a fost toata „forfota” ultimelor saptamani.

„Ati inteles de ce a fost toata forfota asta doua saptamani, cu manifestatii de strada, cu patimi aprinse, cu invective, cu ultimatumuri? Au venit pana si cainii sa protesteze in piata publica. Pana la urma, ati inteles de ce?”, a spus el.

Tariceanu a afirmat ca opozitia, in special USR, are impresia ca exista doua categorii de oameni, cei care vor sa faca bine, luptand impotriva coruptiei, „cu orice mijloace, si cu cainii”, si cei rai, care vor sa slabeasca lupta anticoruptie.

„Eu am avut o discutie cu cei din PSD si i-am intrebat: Aveti vreo agenda ascunsa? Mi-au spus. Nu. Ordonanta e cu dedicatie? Nu. Bun, atunci retrageti-o. In pofida faptului ca OUG a fost retrasa, manifestatiile au continuat”, a continuat Tariceanu.

Seful ALDE s-a referit si la criticile venite din exterior, in special din UE, scrie aktual24.

„Nicaieri in UE nu regasim o parodie de stat de drept cum se regaseste in Romania, dar sunt foarte multe tari care se felicita ca in Romania ne consumam energiile, ne irosim timpul, in loc sa ne mobilizam cu totii in jurul unui proiect major de tara”, a spus Tariceanu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos