Aviz politicienilor. Lectia senzationala a profesorului Oscar Tabarez: „Degeaba suntem campioni mondiali, daca tinerii nu stiu unde e Rusia! Acum e momentul sa indeplinim ce am promis: 6% din PIB catre Educatie”

827

Inainte ca nationala Uruguayului sa fie eliminata, selectionerul Oscar Washington Tabarez, 71 de ani, a uimit lumea intreaga. Fost profesor, Tabarez a trimis o scrisoare catre conducatorii tarii sud-americane si le-a cerut sa investeasca mai mult in educatie si sa aiba grija de viitorul copiilor.

„Dragi compatrioti, ne aflam intr-un moment definitoriu pentru tara, pentru tinerii nostri si pentru viitorul nostru. In aceste zile jucam meciuri importante. Este necesar sprijinul tuturor uruguayenilor. Daca nu obtinem rezultate bune acum, daca nu indeplinim obiectivele si visurile a mii si mii de uruguayeni, va trebui sa asteptam multi ani pentru a putea schimba situatia. Acum avem oportunitatea de a respecta ce am promis si sa marcam cel mai important gol: sa le dam tinerilor nostri cele mai bune conditii pentru a invata. Trebuie sa punem educatia publica pe primele locuri in clasamentele internationale. E momentul sa indeplinim ce am promis si sa trimitem 6% din PIB catre Educatie.

Ca profesor stiu efortul, dedicarea si compromisul pe care fiecare il face in clasa. Pe acel teren e greu sa joci. Este terenul unde rivalii si dificultatile sunt enorme. Proasta alimentatie a studentilor, lipsa motivatiei si a stimulilor, lipsa materialelor didactice pentru a munci, suprapopularea si, inainte de toate, lipsa recunostintei sunt obstacolele in aceasta lupta importanta pentru a construi o societate mai buna.

De aceea, in acest meci trebuie sa ii incurajam pe cei care joaca si pe studenti. Nu ajuta la nimic sa castigi Campionatul Mondial daca tinerii nu stiu unde este Rusia pe harta sau de ce la nationala Frantei sunt asa multi jucatori nascuti in Africa sau cu parinti africani. Nu ajuta sa fim campioni mondiali daca tinerilor nu le transmitem ca apreciem ce fac ei si ca suntem de parere ca au un viitor plin de sperante. Avem resposabilitatea si obligatia de a le spune tuturor tinerilor si copiilor din Uruguay ca noi credem in ei, ca merita sa pariem pe viitorul lor si ca daca e nevoie vom face eforturi si mai mari pentru a le da ce merita.

Acum e momentul. Trebuie sa intonam imnul cu putere si sa spunem ca vom face asta. Trebuie sa ne tinem de ce am promis: 6% din PIB pentru Educatia Publica. Un salut fratesc si respectuos catre toti profesorii din Uruguay” a fost mesajul trimis de Oscar Tabarez, conform gsp.ro.