Avizul negativ dat de CSM în privința revocării lui Kovesi e un atu în mâna președintelui Iohannis: ”Iau toate demersurile CSM în serios!”

438

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, considera ca avizul negativ dat de CSM raportului privind revocarea procurorului sef al DNA este o decizie fireasca.

Solicitat sa comenteze anuntul facut de CSM, care practic a desfiintat raportul intocmit si prezentat de ministrul Justitiei, seful statului a afirmat ca „CSM s-a dovedit a fi o institutie dedicata, asa cum scrie in Constitutie, in sensul garantarii acesteia si, ca atare, iau toate demersurile CSM in serios.”

Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ marti propunerii ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Kovesi.

„Sectia pentru procurori a decis respingerea solicitarii ministrului Justitiei cu privire la posibilitatea revocarii doamnei procuror-sef, prin urmare avizul este unul negativ. In perioada imediat urmatoare hotararea va fi motivata, va fi transmisa decidentilor in vederea luarii masurilor legale”, a declarat Codrut Olaru, seful Sectiei de procurori din CSM.

Potrivit unor surse, sase voturi au fost pentru respingerea propunerii lui Toader, iar unul pentru revocarea sefei DNA.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos