Avocata Angela Dragan denunta ”usurinta” cu care s-a multiplicat numarul de oameni care au dobandit titlul de revolutionar! Cum s-au infiltrat impostorii printre adevaratii eroi?

951

O ancheta a procurorilor a scos la iveala o situatie incredibila prin care zeci de localitati din Romania au fost incluse pe lista Oraselor cu Rol determinant in Revolutia Romana, iar sute de oameni au dobandit titlul de revolutionar care le oferea o serie de facilitati legale.

Acesti impostorii care se infiltreaza printre revolutionarii autentici folosesc mai multe metode. Unii obtin titlul de „Luptator ranit”, pe baza unei adeverinte de ranit, capatata la patru sau la cinci ani de la Revolutie. Acesta este cazul avocatei Angela Dragan, care era asistenta medicala la vremea aceea si care astazi este principala turnatoare in sutele de file de dosar, scrie caplimpede.ro.

Vezi documentele MAI JOS… lectura obligatorie despre Codrin Stefanescu, Dan Sova, Radu Berceanu si multi altii:

Angela Dragan, revolutionara, avocat: O simpla reteta scrisa – Spitalul de Urgenta: se adevereste ca in noaptea de 21, X a fost pasat la Spitalul de Urgenta cu plaga taiata. S-au dus cu aceste adeverinte la IML si au scos raport medico-legal care spune: a fost lovit cu corp contondent in perioada Revolutiei.

Altii obtin titlul de „Luptator retinut” fara sa fi fost arestati de Militie, in zilele Revolutiei.

Angela Dragan, revolutionara, avocat: Pe baza unor declaratii de la doua persoane care confirmau ca au fost cu tine in arest la Rahova sau la Jilava ti se dadea calitatea de retinut. Fara sa fii in evidentele arestului de la Rahova sau de la Jilava.

Numarul celor care obtin certificate de revolutionar continua sa creasca. In 1996 sunt in toata tara in jur de 8.000 de revolutionari cu certificat. Dintre ei, 1.000 sunt urmasi, 2.700 raniti, 800 arestati si, restul, luptatori.

O parte din asociatiile de revolutionari cereau guvernului Vacaroiu sa-i scape de impostorii infiltrati. Alta parte cerea tiparirea unei noi transe de certificate de revolutionar, pentru un nou val de solicitanti de titluri de luptatori.

Ca sa rezolve ambele probleme, guvernul il numeste pe Costel Balint in fruntea Comisiei pentru Cinstirea Eroilor. Forul trebuia sa analizeze dosarele celor care solicitau preschimbarea certificatului de revolutionar.

Adrian Sanda: Ce s-a intamplat la nivelul acelei comisii era ceva de groaza. Se multiplicau revolutionarii intr-un numar de nestavilit. Nu exista nicio baza de date in urma acelei comisii, nu exista niciun raport al acelei comisii. Nu se stie cate certificate au fost emise, cate analizate, respinse, au disparut registrele de depunere. Au ramas numai revolutionarii cu certificat.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos