Avocatul coalitiei penalilor e pe faras! S-a format majoritatea necesara inlocuirii lui Ciorbea cu Peter Eckstein Kovacs

139

Conducerea PNL a decis, luni, ca parlamentarii liberali sa il sustina pe fostul senator UDMR Peter Eckstein Kovacs in functia de Avocat al Poporului. Propunerea ca Peter Eckstein Kovacs sa ocupe aceasta functie a venit initial din partea USR.

Joi, saptamana trecuta, si UDMR si-a anuntat sustinerea pentru Eckstein Kovacs. Luni, o delegatie a UDMR s-a aflat la sediul central al PNL pentru a obtine sprijinul liberalilor.

Si Victor Ponta a anuntat, luni, ca vera sa-i convinga pe parlamentarii Pro Romania sa il voteze pe Kovacs.

„Eu, personal, da. Dar inca nu am discutat cu colegii, ne vom reuni luni. Am incredere in integritatea domniei sale, m-a criticat de multe ori, uneori chiar pe drept. La Avocatul Poporului avem nevoie de un om integru si cu personalitate, iar dl Eckstein Kovacs indeplineste criteriile, altceva nu ma intereseaza. Dar trebuie sa imi conving colegii din grup”, a spus Ponta intr-un interviu pentru ziare.com.

Eckstein-Kovacs Peter a fost senator si membru fondator al UDMR, insa anul trecut a decis sa paraseasca formatiunea.

Fostul consilier prezidential Eckstein-Kovacs Peter, fost parlamentar al UDMR, a anuntat, in iunie anul trecut, la un miting de protest de la Cluj, ca demisioneaza din calitatea de membru al acestei formatiuni.

„Ceea ce a umplut paharul este pozitia UDMR raportat la legile Justitiei. A trecut modificarea Codului de procedura penala cu voturile UDMR, ca sa spun un singur lucru. Si cardasia cu PSD iarasi e un lucru inacceptabil pentru mine”, a spus Eckstein Kovacs Peter.