Bac-ul ar putea fi PARALIZAT de GREVA! HAOSUL din legea salarizarii scoate peste 3.000 de profesori in strada!

Cel putin o proba a Bacalureatului este in pericol din cauza nemultumirii profesorilor care anunta ca vor sa intre in greva generala pe 12 iunie, scrie ziare.com.

Dupa ce peste 3.000 de profesori din Cluj au anuntat ca intra in greva generala luni, acum si Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) anunta ca jumatate dintre membri sai intentioneaza acelasi lucru.

In cadrul FSLI a fost organizat in aceasta saptamana un referendum pentru a stabili daca profesorii vor protesta si sub ce forma. Concluzia a fost ca 50% dintre ei s-au pronuntat pentru declansarea grevei generale, dupa cum a spus Constantin Rada, secretar general FSLI, la Realitatea TV.

„FSLI a solicitat referendum in randul membrilor. Aproape 50% sunt pentru declansarea grevei generale (…) Facem apel la premierul Grindeanu si presedintele PSD, Liviu Dragnea, sa accepte o intalnire de urgenta pentru deblocarea situatiei.

Noi nu mai avem incredere in promisiuni…Daca in programul de guvernare era prevazut ca majorarile salariale sa intre in vigoare de 1 iulie, asa trebuie sa ramana… Nu de la 1 ianuarie si doar cu 25%… Ce incredere sa mai ai, daca nu isi respecta promisiunile electorale cu care au castigat alegerile”, a spus Constantin Rada.

Si Federatia Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” organizeaza acest referendum pana luni, a declarat, pentru Ziare.com, Marius Nistor, liderul Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”.

Sindicalistii din Educatie s-au declarat nemultumiti de Legea salarizarii unitare, votata, miercuri, de plenul Camerei Deputatilor si urmeaza sa mearga la presedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

UPDATE – 17:30 – Secretarul de stat Gabriel Ispas din Ministerul Educatiei a spus, vineri, intr-o conferinta de presa, ca ar fi o premiera un protest pe baza unui act normativ care nu a intrat inca in vigoare, sustinand ca daca se va incerca declansarea conflictului de munca din cauza legii salarizarii, ministerul va cere imediat suspendarea acestuia.

Legea salarizarii votata de Parlament este in momentul de fata in procedura constitutionala de adoptare, adica grupurile politice parlamentare pot sa-si exprime dorinta de a sesiza Curtea Constitutionala. Eu nu am vazut o idee de protest pe baza unui act normativ care nu a intrat in vigoare. Ar fi o premiera (…) Din punct de vedere juridic, daca cineva, pe aceasta chestiune, va incerca sa declanseze conflict de munca, vom cere imediat suspendarea acestuia”, a mai precizat secretarul de stat.

Bac-ul ar putea fi PARALIZAT de GREVA! HAOSUL din legea salarizarii scoate peste 3.000 de profesori in strada! was last modified: iunie 9th, 2017 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre