Baconschi acuza conducerea PDL de pesedizarea partidului

702

Prim-vicepresedintele demisionar al PDL Teodor Baconschi a acuzat la postul RFI Romania ca Partidul Democrat Liberal s-a „pesedizat”, preluand „hataruri, cutume si atitudini specifice stangii neocomuniste, care dezgusta”.

 

„PDL a guvernat responsabil si a respectat acordurile cu FMI si Comisia Europeana, dar s-a si pesedizat. (…) Spun ca a preluat in timp niste hataruri, cutume si atitudini specifice stangii neocomuniste si care dezgusta”, a spus Baconschi.

 

De asemenea el a aratat ca foarte multi militanti ai PDL s-au plans ca, in timpul guvernarii democrat-liberale, oameni incompetenti au fost numiti in serviciile deconcentrate, fara respectarea unor criterii.

„Sunt foarte multi militanti ai partidului, la baza, care se plang ca in deconcentrate au fost numiti oameni incompetenti sau ca n-au existat criterii pentru selectarea lor. Exista si un sentiment la baza partidului ca insasi comunicarea intre conducerea nationala si filiale nu a stralucit si deci e nevoie de o deschidere pe toate dimensiunile, atat in viata interna a organizatiei politice numite PDL, cat si in dialogul ei cu societatea”, a mai afirmat Baconschi.

 

Fostul ministru de Externe a aratat ca PDL trebuie sa isi insuseasca o atitudine serioasa si sa manifeste discernamant.

„Orice electorat educat, cu discernamant, asteapta de la politicieni seriozitate, devotament fata de binele comun, solutii, mai putin tapaj, mai putine conflicte interpersonale si totodata transparenta. Daca PDL va reusi in urmatoarele luni si in urmatorii ani sa isi insuseasca o astfel de atitudine politica generica, atunci e clar ca lumea, cu atat mai mult cu cat USL-ul ocupa tot in zilele acestea, va reveni catre Partidul Democrat Liberal si asociatii sai intr-o viitoare constructie de centru-dreapta”, a mai spus Teodor Baconschi.

 

Referitor la viitoarea conducere a PDL care va fi aleasa in urma Conventiei nationale extraordinare, Baconschi a aratat ca si-a depus candidatura pentru un nou mandat de prim-vicepresedinte si si-a exprimat speranta ca persoanele care il vor seconda pe viitorul presedinte al PDL nu vor „face figuratie”.

 

In context, Baconschi s-a aratat convins ca Vasile Blaga va fi noul presedinte al PDL, in conditiile in care doar el si-a depus candidatura pentru acest post.

„Mi-am depus ieri candidatura pentru functia de prim-vicepresedinte. Important este ca figurile noi care il vor seconda pe Vasile Blaga in reconstructia partidului sa nu faca figuratie, pentru ca ne laudam cu resurse umane de buna calitate, dar nu le asociem in deciziile politice. Aceasta e diferenta. Personal, sunt destul de putin dispus sa menajez la nesfarsit interesul general, ca sa zic asa, ci sa aduc credibilitatea de care sper ca ma bucur intr-un partid unde deciziile se iau in grupuri minuscule, netransparent. Or, Blaga a promis ca va introduce aceasta metoda colegiala, ca va tine cont de analizele interne facute inteligent, fara complezenta si ca ii va asocia pe toti – mai vechi sau mai noi -, toti liderii din viitorul BPN, la acest efort foarte mare de relansare a partidului”, a aratat liderul democrat-liberal, la RFI.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos