Bani pentru cresterile salariale promise nu mai au, dar parlamentarii arunca 730.000 euro pe bolizi de lux! O parte din bani ajunge la Tiriac Auto!

480

Camera Deputaţilor a atribuit contracte în valoare totală de peste 3,3 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 730.000 euro), pentru noi automobile de protocol.

Un milion de lei din valoarea totală a achiziţiei se duce pe trei bolizi de lux având printre specificaţiile tehnice minime motorizări de minimum 4.000 cc şi 450 CP, capabile să dezvolte cel puţin 600 Nm şi să accelereze de la 0 la 100 km/h în maximum 5 secunde, potrivit Economica.net.

Cele trei maşini de lux vor fi livrate de Automobile Bavaria, principalul distribuitor BMW din România.

Printre condiţiile cerute de deputaţi se numără tapiţeria din piele, scaune cu tetiere active, funcţie pilot automat, sistem automat de climatizare cu patru zone, scaune individuale încălzite pentru locurile din spate, consolă centrală spate, cutie frigorifică, măsuţe pliabile şi suporturi pahare, geamuri fumurii, antiacustice şi antireflex, jaluzele acţionate electric pentru lunetă şi geamurile din spate, Wi-Fi, potrivit unui anunţ înregistrat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Alte 578.000 de lei vor fi cheltuite pentru achiziţionarea a trei dubiţe (monovolum) de la Ţiriac Auto, principalul distribuitor Mercedes-Benz în România. Şi în acest caz este vorba despre autovehicule de lux, cu scaune din piele, plafon capitonat şi dotări precum pilot automat, climatizare pentru pasageri, lunetă şi geamuri spate fumurii, cutie frigorifică şi măsuţe.

În final, un contract de 1,8 milioane lei a fost atribuit Porsche România, pentru achiziţionarea a 19 berline, în acest caz fără dotări extravagante.

Cele trei companii au fost singurii ofertanţi în cadrul licitaţiei, fără a se preciza loturile procedurii pentru care au fost depuse oferte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos