Banii statului, banii lui Oprisan! PSD ii dau voie, prin hotarare de guvern, baronului de Vrancea sa pastreze banii necheltuiti cu Centenarul Primului Razboi Mondial!

497

Consiliului Județean Vrancea va rămâne cu banii necheltuiți dați de la bugetul de stat pentru organizarea evenimentului „Centenarul Primului Război Mondial – Vrancea eroică – Anul Mărăști, Mărășești, Oituz”.

Cabinetul Tudose a adoptat o hotărâre de guvern în acest sens în data de 4 august, deși inițial hotărârea spunea că sumele rămase neutilizate după organizarea evenimentului se restituie la bugetul de stat, scrie Digi24

Astfel, baronul Marian Oprișan are la bugetul local mai mulți bani de cheltuit (rămâne de văzut cum!) din banii tuturor românilor.

Nu mai puțin de 19,36 milioane lei au fost alocați evenimentului.

Grosul sumei alocate (13,8 milioane lei) ar fi urmat însă să se ducă spre lucrări de interes public: realizarea a două poduri, asfaltarea a 3,5 km de drum județean și realizarea Parcului Memoriei Naționale „Stejarii României – 100 de ani de istorie și demnitate” (parc în care să fie plantați 335.000 de puieți de stejar). Ulterior, acest ultim proiect, parcul de stejari, avea însă să fie prezentat public drept un demers al trustului patronat de Dan Voiculescu („Antena 3 a demarat, duminică, proiectul Parcului Memoriei Naţionale, Romândria, și va planta în Vrancea, între Mărăşti şi Mărăşeşti, 335.000 de stejari”).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos