Baronii lui Dragnea fac ce au invatat de la liderul lor! Pesedistii din Tulcea au luat ilegal un teren privat pentru a solicita 1,1 miliarde de euro de la UE!

408

Hotie pe fata. Consiliul Judetean Tulcea si institutiile subordonate au intocmit acte ilegale, pentru a lua cu japca, la propriu, bunuri proprietate privata a unor societati comerciale.

DNA a deschis deja un dosar cu privire la adoptarea, bazata pe date false a hotararii de guvern care a permis exproprierea ilegala a unei firme private.

Hotarare de guvern penala, la fel ca in cazul Belina

Intr-un articol publicat pe 27 martie 2018, Cetateanul.net a aratat modul in care subordonati ai lui Horia Teodorescu, presedintele Consiliului Judetean Tulcea, au furnizat informatii false Guvernului Romaniei care au dus la adoptarea HG 181/2017. Astfel, o hotarare de guvern care avea drept scop obtinerea de fonduri europene de peste 1,1 miliarde de euro pentru obiectivul de investitii „Modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Tulcea – Chilia Veche”, a devenit una frauduloasa, deoarece Guvernul fusese instiintat oficial de oamenii lui Horia Teodorescu: „Consiliul Judetean Tulcea face precizarea ca bunurile imobile (…) nu sunt grevate de sarcini si nu fac obiectul vreunui litigiu” (vezi facsimil mai sus). Or pe traseul asa-zisului „Drum judetean 222N (Tulcea-Ceatalchioi-Pardina-Chilia Veche)” se gaseste un dig de granita, lung de mai multi kilometri, aflat in proprietatea unei societati agricole private – SC Agrodelta Sireasa.

In loc sa procedeze legal, la expropriere pentru cauza de utilitate publica, oamenii „baronului” Teodorescu au procedat altfel – au luat digul cu japca „in acte” si au schimbat categoria de folosinta a drumului de pe dig din drum comunal intr-un asa-zis drum judetean (altfel, autoritatile au recunoscut, in repetate randuri, ca judetul Tulcea nu a avut niciodata digurile in proprietate: „digul este in partrimoniul Agrodelta Sireasa SA, obligatia de intretinere si reparatii apartine proprietarului (…) Agrodelta Sireasa trebuie sa ia toate masurile necesare in vederea consolidarii digului aflat in proprietatea sa)”.

Apoi, Guvernul Romaniei, in baza „manoperei” Consiliului Judetean Tulcea, a incalcat dreptul de proprietate al firmei Agrodelta, inventariind bunurile proprietate a unei persoane juridice private ca facand parte din domeniul public.

Carti funciare completate ilegal de OCPI Tulcea
La randul lor cartile funciare au fost modificate intr-un mod cel putin fraudulos, completand, practic, tentativa frauduloasa a autoritatilor, de expropriere fortata a bunurilor private! Pe baza falsurilor care au stat la baza adoptarii hotararii de guvern si cu complicitatea obedienta a functionarilor de la Oficiul de Cadastru si publicitate Imobiliara (OCPI) Tulcea, Consiliul Judetean s-a inscris ca proprietar al terenurilor, fara vreun titlu de proprietate – doar in baza unor acte administrative – hotarari de guvern si de Consiliu Judetean!!! Mai mult, pentru a crea aparenta de legalitate registratorii de la OCPI Tulcea au mentionat la capitolul „inscrieri privitoare la dreptul de proprietate si alte drepturi reale”, ca inscrierea proprietatii CJ Tulcea s-a facut in temeiul actului normativ 181 emis de Guvernul Romanie! Or HG 181, pe care o puteti vedea mai sus, nu este act normativ ci act administrativ, care se adopta tocmai in vederea executarii legii.

Citeste mai mult pe Cetateanul

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos