Baronii PSD, iritati de Gabriela Firea! „Un pic de modestie poate nu strica”

331

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, anunta ca este „iritat” de declaratiile razboinice ale Gabrielei Firea la adresa Vioricai Dancila. Buzatu ii cere mai multa „modestie” lui Firea.

”Gabriela Firea este o persoana vizibila, dar in ceea ce priveste capacitatea de a genera iritare este foarte ridicata, pentru ca m-a iritat si pe mine. Nu poti tot timpul… de unde ai atitudinea aceasta de cel mai bun, cel care stii totul, care-i culpabilizezi pe toti ceilalti? Am vazut ca este in mare pericol PSD-ul, daca nu o va desemna drept candidat (…). Un pic de modestie poate nu strica unui candidat la alegerile prezidentiale”, a declarat Buzatu.

Gabriela Firea a afirmat, sambata seara, la Romania TV ca PSD va ajunge la 10% daca Viorica Dancila va fi candidatul partidului la prezidentiale. Ea a anunta ca doreste sa obtina candidatura PSD pentru Presedintia Romaniei.

”Nu pot sa ma alatur celor care gandesc de urmatoarea maniera: haideti sa mearga doamna premier in candidatura, are procentul real sub partid, chiar daca cu niste eforturi de reorganizare va obtine un procent fix cat partidul, adica 26 % cat se spune acum, sau ca e o mare performanta cresterea, ca am auzit zilele trecute ca este pe trend de crestere, avea 15% acum o luna si acum are 17% si lasa sa greseasca actuala conducere si venim noi din urma si preluam partidul.

Teama mare este ca poate merge si pe acest truc, dar cu ce riscuri? Vor prelua un partid cu 10%. Cei care pasuiesc conducerea partidului au introdus acest element, care mi se adreseaza, sa alegem un candidat neconflictual care sa nu deranjeze pe nimeni, nici la interior, nici la exterior. Pai intr-adevar, vom rezolva si cu sefii cu un presedinte neconflictual, vom rezolva si cu vizele pentru Statele Unite tot cu un presedinte neconflictual, ne vom duce sa facem figuratie la marile reuniuni internationale tot cu blandete cu o atitudine concilianta”, a spus Firea la Romania TV.

Gabriela Firea a sustinut ca PSD merge in directia gresita cu desemnarea candidatului pentru alegerile prezidentiale.

”Eu cred ca este o mare greseala a spune intai: „Vreau sa decidem dupa sondaje”. Nu ne plac sondajele, le dam la o parte. Doi: „Vreau sa decida organizatia”. Cand simti ca organizatiile nu sunt unanime (…) elimini si acest criteriu si mergi la al treilea, raspandit deja de trei zile: „Ne dorim un candidat care sa aduca pace, sa aduca liniste, fara conflicte”. Pai noi avem nevoie de dezbateri! Noi avem nevoie de lupta!”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a mai spus ca PSD cauta un candidat neconflictual, ”mamica, tanic, bunica, bunic al natiunii”.

Intrebata daca este o intelegere a PSD cu Iohannis, Firea a spus: ”Eu nu pot sa fac aceasta afirmatie suta la suta. Eu spun ce se vede, ca nu prea vrem sa deranjam ceilalti candidati. Trebuie sa fim Zen”, a mai declarat primarul general.

Aceasta sustine ca sunt multi sociali-democrati care gandesc ca ea, dar nu vor avea curaj sa-si sustina punctul de vedere, de aceea nu va castiga solutia in care PSD sa aiba un candidat ”bataios”.

”A fi bataios, nu inseamna ca esti lipsit de respect, nu inseamna ca ai doar gura mare, fara argumente. Intotdeauna trebuie sa ai argumente si fermitatea sa poti sa ti le sustii. Sa nu ai scheleti in dupal si grupuri de interese care te dirijeaza, care te manipuleaza” a mai spus Firea.

Aceasta a precizat ca, desi in ultimii trei ani a afirmat ca nu candideaza, considera ca lucrurile nu merg in directia buna si va intra in cursa interna pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidentiale.

„Am spus trei ani ca nu candidez pentru ca PSD avea candidat – domnul Dragnea. Si chiar nu aveam intentie sa intru intr-o competitie interna cu domnul Dragnea, care oricum avea toate instrumentele sa castige toate bataliile interne, asa cum se vede ca si doamna premier are aceleasi instrumente preluate de la domnul Dragnea pentru a castiga orice batalie. E greu sa lupti cu premierul care are toate mijloacele de convingere. Am intrat in competitie – candidat la candidatura – pentru ca vad ca lucrurile nu merg in directia buna si pentru ca mi-e teama ca vom pierde nu doar prezidentialele, ci si localele si parlamentarele”, a mai afirmat Gabriela Firea.

PSD a decis sa aiba candidat propriu la alegerile prezidentiale din aceasta toamna, iar numele acestuia ar trebui anuntat in 23 iulie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos