Baronul Conţac, candidat din PUŞCĂRIE

248

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Botoşani, Daniela Ghiorghiescu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că cei doi sunt în arestul Poliţiei, urmând să fie transferaţi în Penitenciarul Botoşani.

Ea a precizat că poliţiştii aşteaptă actele în original emise de Tribunalul Braşov.

„Până atunci rămân în arestul Poliţiei şi apoi vor fi transferaţi în Penitenciarul Botoşani”, a spus sursa citată.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani Constantin Conţac a fost acuzat de către procurorii DNA de efectuarea unor operaţiuni financiare în situaţii de incompatibilitate, spălare de bani şi fals în declaraţii.

Potrivit acestora, Conţac ar fi desfăşurat, alături de fiul său, Liviu Conţac, fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, afaceri pe bani publici constând în contracte de prestări servicii având ca obiect activităţi de întreţinere a drumurilor şi transport material.

Iniţial, dosarul s-a judecat la Tribunalul Botoşani, dar la cererea procurorilor DNA procesul a fost strămutat la Tribunalul Braşov, care la începutul anului trecut a dispus achitarea lui Constantin Conţac şi a fiului acestuia.

Totuşi, Conţac candidează

Luni, Biroul Electoral Judeţean (BEJ) i-a acceptat dosarul deoarece la acea dată era condamnat doar cu suspendare şi legea nu îi interzicea să devină ales. Joi, când acesta a ajuns în arestul IPJ pentru a-şi ispăşi pedeapsa de trei ani închisoare, termenul de depunere a contestaţiilor a expirat, astfel încât candidatura sa a rămas valabilă. „Dacă ar mai fi în termen poate oricine să mai facă o contestaţie. La momentul în care i-am admis candidatura avea dreptul să candideze, dar odată cu rămânerea definitivă a hotărârii, condamnaţii la închisoare cu executare au dreptul să voteze, dar nu au dreptul de a fi aleşi. Li se interzice dreptul de a fi ales”, a declarat judecătorul Lăcrămioara Axinte (foto), preşedintele Biroului Electoral Judeţean, informează botosaneanul.ro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos