Baronul de Olt, Paul Stanescu: „Clasa politica a dus la distrugerea Politiei Romane”

434

Senatorul PSD Paul Stanescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Olt, a declarat, marti seara, intr-o interventie telefonica la Antena 3, ca niciodata nu a cunoscut vreun membru sau un sef al unei grupari infractionale, al unui clan interlop, dar a adaugat: „stim cu totii ca exista” si ca niciun ales din 2016, indiferent de partid, nu are vreo legatura cu vreo grupare infractionala. Stanescu a mai spus ca politicienii sunt responsabili pentru situatia actuala, iar „disolutia statului roman se simte cel mai tare in cadrul Politiei Romane si a Ministerului de Interne”.

„Transmit sincere condoleante familiei indoliate, rudelor. inteleg durerea domnului Cumpanasu, Alexandra a fost nepoata lui. Dar e greu de la o intamplare nefericita sa acuzi pe toata lumea. in ceea ce ma priveste pe mine, niciodata in viata mea nu am avut legatura sau sa cunosc vreun membru sau un sef al unei grupari infractionale, al unui clan interlop, niciodata nu am discutat cu asemenea oameni. stim cu totii ca exista. Vreau sa va asigur ca din toti cei care au fost alesi in 2016, indiferent din ce partid fac parte, nu stiu un om politic sa aiba legatura cu vreo grupare infractionala sau cu un clan interlop”, a afirmat Paul Stanescu.

Paul Stanescu a spus ca se cunoaste existenta unor clanuri interlope in Olt, dar ca nu exista suficiente informatii.

„Se cunoaste existenta unor retele, toata lumea banuieste. Nu avem informatiile necesare. Va dau un exemplu, sunt oameni politici care pot fi acuzati in mod direct de legaturi cu asemenea grupari. si v-as da cel mai autentic exemplu, tot din judetul Olt. Draganesti de Olt, unde e clanul Bercea, e la 20 de kilometri de Caracal. Trebuie sa ne aducem aminte ca la o sarbatoare campeaneasca, Traian Basescu era de mana cu Bercea Mondial, cu Prima Doamna. Ne aducem aminte ca Bercea Mondial punea o salba de galbeni la gat Primei Doamne, ne aducem aminte de mormanul pe care clanul Bercea l-a dus fratelui Mircea Basescu pentru ca el sa iasa din puscarie”, a mai spus Paul Stanescu.

El a acuzat desfiintarea „sectoristilor”, a posturilor de politie din mediul rural, precum si pensionarea anticipata a politistilor si a spus ca politicienii sunt responsabili de aceste lucruri.

”Clasa politica a dus la distrugerea Politiei Romane prin desfiintarea sectoristilor. Am cunoscut sectoristi si aveau un registru cu toti locuitorii din sectorul lui. Unui sectorist din vremurile pe care le-am trait impreuna nu-i trebuia mai mult de un sfert de ora sa ajunga la locul si in casa unde s-a intamplat, pentru ca el stia si ce caini are fiecare, cum e vopsita poarta, gardul… Dar noi am gresit pentru ca disolutia statului roman se simte cel mai tare in cadrul Politiei Romane si a Ministerului de Interne. Am desfiintat posturile de politie din mediul rural, numai greseli. Oamenii politici au gresit in ce priveste legislatia. Toti au gresit intr-un moment sau altul”, a spus Stanescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos