Baronul de Olt vrea capul lui Mihai CHIRICA! Cine este Paul STANESCU?

685

Preşedintele PSD Olt Paul Stănescu declară despre Mihai Chirica, liderul PSD care a lansat un atac la adresa liderului partidului Liviu Dragnea, că „un vicepreşedinte care are o asemenea poziţie în cadrul partidului s-a autoeliminat”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Paul Stănescu a afirmat, luni, referitor la declaraţiile primarului din Iaşi, că acesta „s-a autoeliminat” din partid, ceea ce va fi oficializat în forurile statutare ale partidului.

„Un vicepreşedinte care are o asemenea poziţie în cadrul partidului s-a autoeliminat. Nu mai face parte din partid, dar trebuie să discutăm acest caz în forurile statutare. Şi la Olt vom avea, miercuri sau joi, un Comitet Executiv, pentru că nu poate să fie o decizie personală a mea. Vom avea o poziţie oficială în ceea ce îl priveşte pe vicepreşedintele Chirica de la Iaşi. Sută la sută, colegii mei îmi împărtăşesc opinia”, a spus Stănescu.

Vicepreşedintele PSD Mihai Chirica a lansat, duminică, un atac la adresa liderului partidului Liviu Dragnea, afirmând că „politica conducerii cu pumnul de fier nu mai este valabilă”, chiar dacă acesta a fost un bun lider de partid, care a dus la câştigarea unor scoruri electorale foarte bune.

Chirica a fost întrebat dacă este mulţumit de felul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, conduce partidul.

„Sincer? Nu. Dacă aş fi fost mulţumit, aş fi tăcut şi aş fi înghiţit lucrurile astea ca atare. E nevoie de un alt leadership şi e nevoie de o schimbare în managementul politic”, a răspuns primarul municipiului Iaşi, la Digi 24.

Paul Stănescu, fost preşedinte al CJ Olt, actual senator, este pe lista cercetaţilor pentru abuz în serviciu, dosarul său fiind iniţial închis, dar redeschis în septembrie 2015.

Inspectorii Curţii de Conturi sunt cei care, ani la rând, au semnalat faptul că o instituţie a statului, Consiliul Judeţean Olt, finanţează cu încălcarea legii o echipă de fotbal. Preşedintele acestei instituţii, Paul Stănescu (în prezent senator), a ajuns astfel să fie cercetat pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care DNA – Secţia Teritorială Craiova şi-a declinat competenţa, iar două instituţii au hotărât în 2013 neînceperea urmăririi penale. La cererea DNA – secţia centrală, în septembrie 2015 Tribunalul Olt a decis redeschiderea urmăririi penale pentru Paul Stănescu (la acel moment preşedinte CJ Olt), acuzat de abuz în serviciu, şi Marius Oprescu (vicepreşedinte CJ Olt), acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma unui control privind activitatea din 2010 a Consiliului Judeţean Olt, inspectorii Curţii de Conturi constatau că “în anul 2010 au fost angajate şi efectuate plăţi pentru acţiuni nonprofit de interes general în suma de 2.730.000 lei către Clubul Sportiv Aluminiu Alro Slatina – secţia fotbal, alocarea acestei sume s-a făcut fără respectarea prevederilor Legii 350/2005 care reglementează regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general“. Aşa a început totul, însă faptele au continuat şi în următorii doi ani, din 2013, pentru a putea da banii legal, CJ Olt gândind un regulament de finanţare a activităţilor non-profit, deşi beneficiarul principal a continuat să fie FC Olt. Sumele alocate au depăşit, anual, 2 milioane lei. Dosarul este în prezent în faza de cercetare penală.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos