Baronul Marian Oprisan vrea ca averile demnitarilor sa fie secrete: „Poate cineva are doua tablouase? E frumos sa-i dea cineva in cap cand afla ca are Rembrandturi?”

374

Baronul PSD de Vrancea Marian Oprisan care a primit de la mama lui o masina de peste 100.000 de euro a criticat Agentia Nationala de Integritate pentru ca a introdus ca practica publicarea declaratiilor de avere. Baronul sustine ca e „exagerat” ca orice persoana sa poata sa vada declaratiile de avere ale oficialilor statului.

„Practica occidentala e urmatoarea: iti depui declaratia de avere, dar ea nu e in vazul lumii. Discutam in termeni realisti. Nu e cazul meu, dar poate are cineva doua tablouase, nu stiu care, si vrem sa-l facem guvernatorul Bancii Nationale sau prim-ministru, ceva. E frumos sa-i dea cineva in cap ca afla ca are doua Rembrandturi?”, a declarat Oprisan pentru Libertatea, referitor la anonimizarea declaratiei de avere.

Vicepresedintele PSD a sustinut ca doar in Romania esti obligat sa iti faci publica declaratia de avere.

„Uitati-va la practica tarilor civilizate. Singura tara in care suntem de factura asta, in acest moment, cu Agentie Nationala de Integritate in acest mod, este Romania. Este exagerat“, a precizat Oprisan.

Aceste declaratii vin in contextul in care averea lui Oprisan este verificata de ANI dupa achizitia unui bolid Ford Shelby de 120.000 de euro despre care acesta sustine ca i-a fost cumparat de mama sa.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos