Baronul Oprisan, teorie halucinanta! Protestatarii de vineri au fost adusi cu autocarele la Bucuresti! Mesaj pentru protestatari: „Multimea este obligata sa plece linistit acasa”

Vicepresedintele PSD Marian Oprisan sustine ca are dovezi ca manifestantii de vineri din Piata Victoriei au fost adusi cu autocarele, „chiar si din judetul Vrancea”.

„Sunt actiuni, chiar daca nu si le-au asumat, organizate de PNL si USR cu sprijinul Presedintelui Klaus Iohannis. Indiferent ce s-ar spune detinem probele necesare ca oameni, chiar si din judetul Vrancea, au fost urcati in autocare si deplasati la Bucuresti. Acest lucru nu trebuia facut in secret si cineva trebuia sa isi asume pentru ca toate manifestarile trebuie autorizate. In orice tara civilizata un protest autorizat se desfasoara intre anumite ore conform autorizatiei, iar cand ora pana la care a fost aprobata manifestatia respectiva s-a consumat atunci multimea este obligata sa plece linistit acasa”, a declarat Marian Oprisan pentru PSnews.ro.

Procurorul general Augustin Lazar a dat asigurari ca vor fi luate toate masurile legale pentru realizarea unor anchete impartiale si efective in cauzele penale aflate pe rolul parchetelor si care vizeaza agresarea unor persoane din randul participantilor sau al fortelor de ordine, la protestul de vineri seara din Piata Victoriei, pentru clarificarea modului in care s-au derulat evenimentele, el afirmand ca anchetele vizeaza lamurirea tuturor suspiciunilor privind modul in care au actionat persoanele cu functii de decizie, dotarea si folosirea echipamentelor, armament si munitie, ianaliza ordinelor si a modului de executare a acestora.

Procurorul general a transmis, miercuri, un mesaj in contextul dezbaterilor publice privind evenimentele violente din noaptea de 10 spre 11 august, din Piata Victoriei.

„Domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doreste sa asigure opinia publica cu privire la luarea tuturor masurilor legale pentru realizarea unor anchete impartiale si efective in cauzele penale aflate pe rolul parchetelor si care vizeaza vatamarea unor persoane din randul participantilor sau al fortelor de ordine, in scopul clarificarii modului in care s-au derulat evenimentele, al aflarii adevarului despre faptele si persoanele implicate, precum si al stabilirii responsabilitatilor legale. Anchetele au ca obiectiv analiza si clarificarea tuturor suspiciunilor privind modul in care au actionat persoanele avand functii de decizie, dotarea si uzul categoriilor de echipamente, armament si munitie, in contextul unei manifestari publice, analiza ordinelor si a modului de executare a acestora. Investigatiile vizeaza, in acest stadiu, clarificarea eventualelor fapte de neglijenta in serviciu si a suspiciunilor de purtare abuziva, pe parcursul actiunii jandarmilor, respectiv intrebuintarea, in exercitarea atributiilor de serviciu, de expresii jignitoare, amenintarea si lovirea sau alte violente”, transmite procurorul general.

Augustin Lazar precizeaza ca anchetele vizeaza, de asemenea, orice violente, furturi, distrugeri, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, comise de persoane participante la manifestatie.

Procurorul general transmite „un mesaj de incredere in profesionalismul si impartialitatea procurorilor angrenati in anchete, carora li se asigura resursele necesare pentru clarificarea faptelor si solutionarea dosarelor intr-un termen rezonabil”.

Baronul Oprisan, teorie halucinanta! Protestatarii de vineri au fost adusi cu autocarele la Bucuresti! Mesaj pentru protestatari: „Multimea este obligata sa plece linistit acasa” was last modified: august 16th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close