Baronul Paul Stanescu sustine ca Viorica Dancila a decis sa candideze la prezidentiale dupa o discutie cu Klaus Iohannis! Reactia presedintelui

600

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stanescu, a declarat joi intr-o conferinta de presa ca Viorica Dancila i-a promis dupa europarlamentare ca nu va organiza Congres pana in 2020 si ca nu va candida la prezidentiale, insa fostul premier si-a schimbat parerea in urma unei discutii tete-a-tete cu Klaus Iohannis.

„Cu doamna Dancila am avut o discutie tete-a-tete, inainte de a accepta propunerea de a fi presedinte executiv, dupa europarlamentare. Am rugat-o doua lucruri: unu, sa nu facem congres in 2019, ci in ianuarie-februarie 2020, si doi, i-am spus sa nu candideze. Am batut palma, doamna a fost de acord. intelegerea a durat foarte putin, sapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul in Diaspora, in formula Dancila-Fifor-Stanescu-Ciolacu-Teodorovici. Dupa intalnire, domnul presedinte a rugat-o pe doamna premier sa stea de vorba cu dumneaei, cateva minute. Cred ca au stat 20 de minute, daca nu o jumatate de ora. Ajungand la Parlament, domna Dancila ne-a spus ca vrea Congres imediat. Eu i-am spus ca pe mine m-a pierdut, in conditiile date. Eu m-am retras si am vazut cu totii ce a urmat“, a afirmat Stanescu, citat de Realitatea de Olt.

Stanescu a mai spus ca imediat dupa acest incident relatiile dintre el si Viorica Dancila s-au racit si fostul presedinte al PSD a vrut sa il dea afara din partid.

„La un moment dat, doamna Dancila chiar a vrut sa ma dea afara, sa ma elimine din partid pentru ca n-am facut altceva decat sa spun ce cred ca este bine pentru partid. I-am spus ca raman devotat partidului, ca nu amestec prieteniile atunci cand este vorba despre partid. Sunt omul care reuseste sa faca aceasta diferentiere atunci cand e vorba de partid“, a mai spus Paul Stanescu.

Referindu-se la campania electorala, Paul Stanescu a spus ca i-a sugerat Vioricai Dancila sa-si faca un traseu larg prin tara, insa sa nu vina in judetul Olt.

„La Olt sa nu vii ca pierdem alegerile!”, i-ar fi spus Vioricai Dancila.

Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marius Oprescu, a declarat si el ca rezultatele obtinute de organizatia PSD la prezidentiale au fost bune „chiar daca pe buletinul de vot se afla un candidat fara nicio capacitate motrica”.

Reactia lui Iohannis

„Mi se pare foarte ciudata aceasta abordare”, a spus Klaus Iohannis razand, in momentul in care a fost intrebat de o jurnalista despre aceasta afirmatie a lui Paul Stanescu. „Nu, PSD-ul a convins-o pe dna Dancila sa candideze si cred ca mai bine intrebati acolo de ce au facut-o, fiindca rezultatul este binecunoscut”, a fost raspunsul presedintelui.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos