Basescu: Antonescu si Ponta sa hotarasca urgent regulile desfasurarii referendumului

507

Traian Basescu, a declarat ca presedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta si sefii celor doua Camere ale Parlamentului, va trebui sa hotarasca urgent regulile desfasurarii refrendumului din 29 iulie.

„In momentul de fata exista neconcordante intre legislatia privind organizarea referendumului din 29 iulie 2012, decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei si hotararea Parlamentului de suspendare a Presedintelui Romaniei. Va solicit sa clarificati imediat regulile dupa care se va desfasura scrutinul din data de 29 iulie 2012. Este vorba, in primul rand, despre regulile de validare a referendumului, numarul si locul de amplasare a sectiilor de votare din tara si din strainatate, formula de reprezentare in comisiile din sectiile de votare si durata efectiva a votarii”, afirma Basescu intr-o scrisoare deschisa transmisa vineri lui Crin Antonescu, Victor Ponta si Valeriu Zgonea.

Totodata, presedintele suspendat subliniaza ca „absenta acestor clarificari in cel mai scurt timp cu putinta este profund nedemocratica pentru ca induce confuzii majore in randul cetatenilor romani cu drept de vot”.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos