Basescu are pierderi de memorie: nu-si aminteste in ce an s-a casatorit fiica sa si nici de spagile incasate de la patronul RCS&RDS!

318

Potrivit unui document prezentat în emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, fosta familia prezidențială a primit prin intermediul fostului iubit al Ioanei Băsescu, Giovanni Francesco, o sumă de bani importantă de la RCS&RDS, scrie stiripesurse.ro.

Astfel, potrivit documentului, DNA arată că pe 1 iulie 2009, Giovanni Francesco a luat 2,5 milioane de lei de la RCS&RDS pentru a lansa două canale media, n-a plătit statului TVA și impozite în valoare de peste 735.000 de lei și a băgat toți banii, în mod ilegal, în campania lui Traian Băsescu.

Potrivit Registrului Comerțului, pe 16 octombrie 2009, în plină campanie prezidențială, Giovanni Francesco vinde către RCS&RDS 50% din acțiunile firmei SC Music Channel SRL, pentru patru milioane de euro. Astfel, Ioan Bendei devine coadministrator al firmei.

Condițiile contractului sunt trecute la confidențial, așa cum se arată în actul adițional al AGA din 13 octombrie 2009.

Ulterior, fostul iubit al Ioanei Băsescu și fiul lui Ioan Bendei au înființat împreună, în părți egale, SC Loc Pentru Pitici SRL, având ca obiect de activitate activități recreatie și distractive, iar firma fiind administrată de Giovanni Francesco.

Fostul președinte a aflat că Antena 3 a difuzat înregistrări cu patronul RCS&RDS, Zoltan Teszari, în care s-ar fi spus că ar fi avut o întâlnire între afacerist și Băsescu, alături de Radu Pricop, cel care avea să-i devină ginere.

Băsescu nu a stat mult pe gânduri și a sunat-o pe soția sa, Maria Băsescu, în emisiunea lui Victor Ciutacu. Conversația dintre fostul președinte al României și fosta Primă Doamnă e o premieră în istoria televiziunii din România.

”Traian Băsescu: Maria, când s-a căsătorit Ioana?

Maria Băsescu: Eu ştiu că în 2014.

Traian Băsescu: Ok. Merci frumos. Pa!”, a fost conversația dintre cei doi.

Mai mult, Băsescu a negat vehement că l-ar fi cunoscut sau că ar fi vorbit cu Zoltan Teszari. ” Eu nu m-am întâlnit niciodată cu Teszari. Nu ştiu cum arată. În 2013, fiica mea nu era căsătorită. Să o întreb când s-a căsătorit. De vorbit nu am vorbit niciodată cu el. Într-o mulţime, la o recepţie. Eu nu l-am cunoscut înainte pe Radu Pricop. M-a anunţat că se căsătoreşte. Exclus vizită la Oradea. Eu ştiu de ce nea Traian vorbeşte ăsta? Nu se vorbeşte despre mine, ci despre nea Traian. Eu nu ştiu ce clienţi a avut Radu ca avocat. Tinerel Teszari ăsta. Mergea să îmi spună nene. Memoria numelor nu o am, dar a feţelor da.”, a mai spus Băsescu.

Însă, conform unui act prezentat de Antena 3, Radu Pricop era avocatul lui Ioan Bendei la data de 1 noiembrie 2013.

content-image