Basescu atacat si de Tariceanu: A girat risipa banilor publici pe proiecte ale clientelei PDL-ului

474

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca presedintele Traian Basescu trebuie sa se abtina sa mai dea „lectii de economie”, pentru ca nu are aceasta cadere, deoarece seful statului a fost garantul masurilor dezastruoase ale PDL si al risipei banilor publici catre clientela politica.

„Presedintele Basescu nu are caderea sa dezbata pe teme economice pentru ca a fost din pacate garantul acestor politici dezastruoase pentru economie a guvernarilor succesive PDL. Traian Basescu , prin atitudinea sa, a girat risipa banilor publici pe proiecte care sunt mai degraba profitabile pentru clientela politica, precum celebrele patinoare de zeci de milioane de euro, terenuri de sport in panta, si ar fi bine daca s-ar putea abtine sa ne mai dea lectii de economie” , a sustinut Tariceanu la o dezbatere organizata de de Societatea Academica Romana si Fundatia Friedrich Ebert pe tema masurilor economice propuse de partide pentru viitoarea guvernare.

Tariceanu a sustinut, totodata, ca Guvernul Boc a luat o serie de „masuri stupide”.

„Principala prioritate a USL si a PNL trebuie sa fie in optiunea mea reluarea cresterii economiei. In mod clar, criza economica de la noi din tara a fost agravata de criza economica mondiala dar si de incompetenta guvernarilor PDL anterioare. Problema este ca Guvernul Boc a luat o serie de masuri stupide, care au sufocat mediul privat si au sugrumat de asemenea sectorul public, fara ca veniturile bugetare sa fie directionate catre investitii eficiente din punct de vedere economic”, a mai sustinut Tariceanu.

sursa: MEDIAFAX

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos