Basescu atacat de vicepremierul rus: Presedintele roman planifica anexarea Republicii Moldova de catre Romania!

778

1Dmitri RogozinVicepremierul rus Dmitri Rogozin l-a atacat pe Traian Basescu, afirmand ca presedintele roman planifica integrarea Republicii Moldova in Uniunea Europeana, apoi anexarea acesteia de catre Romania, potrivit mediafax.ro.

„«Calul Traian» (TrTraian Basescua pregatit pentru Republica Moldova doua etape: initial, «integrarea in Uniunea Europeana», apoi Anschlussul (anexarea) ei de catre Romania”, a scris Rogozin.

In cursul intalnirii pe care a avut-o, luni, cu presedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Basescu si-a exprimat ingrijorarea ca Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, in contextul in care Guvernul de la Erevan a preferat in ultimul moment sa semneze acorduri cu Uniunea Vamala Rusia-Belarus-Kazahstan, desi existau premisele integrarii europene.

„Aveti misiunea patriotica de a ramane la putere in 2014-2015 pentru a ratifica acordurile (europene – n.red.), astfel incat acestea sa nu ramana simple povesti”, i-a transmis Basescu lui Corman, membru al Partidului Democrat din R.Moldova.

De asemenea, Camera Deputatilor din Romania a adoptat, luni, o declaratie privind sustinerea Republicii Moldova in eforturile de aderare la UE.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos