Basescu, catre Liviu Dragnea: „Sa vinzi Limba Romana in an centenar este o ticalosie fara margini”

Fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu acuza conducerea UDMR ca desfasoara, cu complicitatea PSD, ”o politica agresiva de deromanizare”. Reactia sa vine la scurt timp dupa ce ministrul Educatiei Valentin Popa a demisionat din cauza solicitarii UDMR de abrogare a ordonantei care prevede sustinerea orelor de romana la clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Traian Basescu sustine ca acea ordonanta a fost ”o masura corecta” si sustine ca ”sa vinzi Limba Romana in an centenar este o ticalosie fara margini”.

”Totu’ de vanzare! in luna August 2018, prin Ordonanta nr. 9, se stabilea ca in invatamantul primar, la clasele cu predare in limbile minoritatilor, orele de Limba Romana sa fie predate de profesori absolventi ai facultatii de Limba si literatura Romana. A fost o masura corecta, avand in vedere ca multi din invatatorii etnici maghiari, cadre didactice cu studii medii, pregatiti in scoli de limba maghiara, pot avea dificultati in vorbirea si scrierea corecta a Limbii Romane.

Acest lucru a infuriat conducerea UDMR care desfasoara, cu complicitatea PSD, o politica agresiva de deromanizare si de maghiarizare a zonelor locuite de minoritarii maghiari.

A fost suficient ca UDMR sa ameninte si vanzatorul national, Dragnea, a ordonat Dancilei anularea textului din Ordonanta 9/2018. Textul care sustinea invatarea Limbii Romane de catre toti cetatenii tarii a fost anulat imediat printr-o ordonanta de urgenta. Oare unde au fost „patriotii” de la ALDE? Limba Romana este cel mai puternic liant al acestei natiuni.

Sa vinzi Limba Romana in an centenar este o ticalosie fara margini. Pentru Dragnea, Romania a devenit o taraba pe care scrie „totul este de vanzare”, de la gaze naturale, inzestrarea armatei si functii de ministru pana la Limba Romana.” – a scris Basescu pe Facebook.

Valentin Popa a anuntat ca pleaca din Guvern dupa o discutie scurta cu Liviu Dragnea. “Limba romana si Romania nu sunt de negociat!”, a declarat ministrul demisionar.

Basescu, catre Liviu Dragnea: „Sa vinzi Limba Romana in an centenar este o ticalosie fara margini” was last modified: septembrie 28th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close