Basescu dat in judecata de liderul conservator Dan Voiculescu

505

Traian Basescu va fi actionat in judecata de presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, pentru declaratii defaimatoare aduse la adresa sa in fata plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului.

 ”Il voi actiona in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatii defaimatoare. Nu-i voi solicita nicio dauna materiala, ci doar sa recunoasca public ca a mintit”, a precizat Voiculescu, pe blogul personal.

Potrivit acestuia, ‘‘Traian Basescu incearca, in disperare de cauza, sa deturneze dezbaterea publica dinspre gravele sale incalcari ale Constitutiei spre un conflict personal cu Dan Voiculescu, sustinand, de la tribuna Parlamentului, ca ‘Voiculescu a declarat: trebuie sa controlam justitia!”’.

„Afirmatia este integral falsa si deliberat defaimatoare. Nu am facut niciodata o asemenea declaratie. Am sustinut intotdeauna necesitatea garantarii deplinei independente a justitiei. De fapt, afirmatia de astazi a domnului Basescu este doar inca o minciuna a presedintelui care, in 2007, promitea ca va demisiona in 5 minute. Au trecut 5 ani de atunci, dar nu si cele 5 minute. Insa nu voi intra intr-o polemica. Inteleg jocul propagandei Basescu. Romania nu mai are timp de vorbe, avem nevoie de fapte. Eu voi raspunde cu fapte: il voi actiona in judecata pe Traian Basescu pentru afirmatii defaimatoare. Nu-i voi solicita nicio dauna materiala, ci doar sa recunoasca public ca a mintit”, a detaliat Dan Voiculescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos