Basescu, la examenul pentru brevetul de comandant: Tara este mai greu de condus decat o nava!

681

1basescuTraian Basescu va sustine o testare pe un simulator de navigatie, in cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de nava, declarand ca este mai usor sa conduci o tara decat o nava, potrivit mediafax.ro.

Presedintele a ajuns la sediul Centrului Roman pentru Pregatirea si Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) in jurul orei 8.45, fiind imbracat in costum de comandant de nava:

„Este un examen, doar nu era sa vin imbracat in blugi”, a explicat presedintele.

Intrebat de jurnalisti daca are emotii, el a confirmat, spunand ca este pentru prima data cand trebuie sa dea examenul pentru reconfirmarea brevetului.

„Nu exista examen la care sa nu ai emotii. Si am si o problema. Este prima data de cand m-am dat jos de pe nava cand am intrerupta valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut mi-a expirat dreptul de a ma urca pe o nava in functia de comandant, pentru ca am fost ocupat cu suspendarea”, a spus seful statului razand.

Intrebat cum crede ca va fi testarea la simulatorul de navigatie, el a spus ca se asteapta la situatii de navigatie care ii sunt familiare.

„Vor fi foarte apropiate de realitate pentru ca se bazeaza pe harti reale”, a mai afirmat Basescu.

Raspunzand unei alte intrebari, seful statului a spus ca este mai usor sa conduci o nava decat o tara:

„Tara este mai greu de condus decat o nava. La bordul navei comandantul nu prea are opozitie”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos