Basescu a facut o escala in Capul Verde in drumul sau spre Chile

389

BasescucircPresedintele Traian Basescu s-a intalnit, vineri, pe aeroportul din insula Sal, in Republica Capului Verde, unde a facut escala spre Chile, cu o romanca din Covasna, angajata a aeroportului, anunta Mediafax.

„Sunt singura romanca de pe insula asta. E prima oara in 26 de ani cand vad aici o aeronava Tarom, nu mai zic de atatia romani si chiar de presedintele tarii. Sunt foarte emotionata, e o surpriza imensa”, a spus romanca.

Ea i-a povestit presedintelui ca a absolvit Facultatea de Mecanica a Institutului Politehnic din Bucuresti in 1985, iar in anul 1986 a plecat in Capul Verde impreuna cu sotul sau, care e din aceasta tara.

„Vorbiti foarte bine limba romana, doamna, pentru o unguroaica. E bine ca nu ati uitat-o”, i-a spus presedintele. „De unde stiti ca sunt unguroaica?”, a raspuns ea, iar Basescu i-a spus ca accentul ei este inconfundabil, chiar si dupa 26 de ani.

Noemi Reka Estreias a spus ca merge in fiecare an in vacanta in tara, iar Basescu i-a povestit ca si el a mers in vacanta la Covasna.

Basescu a mai spus ca se astepta ca insula sa fie verde, insa a fost surprins sa vada desert in jurul aeroportului. „Cand e verde, doamna, cand ploua?”, a intrebat presedintele, iar romanca i-a spus ca e foarte cald tot anul si de aceea insula este si foarte apreciata de turisti.

Romanca a mai povestit ca lucreaza ca inginer mecanic la intretinerea masinilor hidraulice de pe aeroport si ca are impreuna cu sotul si fiul sau si o firma de tranzactii imobiliare si comerciale.

Presedintele Basescu face, in perioada 25-30 ianuarie, o vizita in America Latina, unde va participa la Summitul Comunitatii Statelor Latino-Americane si Caraibiene (CELAC) – UE, avand programata si o vizita oficiala in Peru.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos