Basescu si-a facut pret de cinci ore un control medical amanuntit

474

20 traian basescuPresedintele Traian Basescu a facut, marti, controlul medical anual, investigatiile complete fiind efectuate de catre o comisie de medici de la Spitalul Militar din Bucuresti si durand in jur de cinci ore, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

„Domnul presedinte Traian Basescu a fost ieri sa efectueze controlul medical anual. Investigatiile complete au fost  derulate de catre o comisie de medici a Spitalului Militar din Bucuresti, durand aproximativ cinci ore”, a spus purtatorul de cuvant al sefului statului, Bogdan Oprea.

Presedintele a facut, in urma cu un an, in decembrie 2011, vizita medicala anuala la Spitalul Universitar de Urgenta Militar, comisia medicala constatand ca Traian Basescu „este apt din punct de vedere medical pentru indeplinirea atributiilor de serviciu”.

Presedintele Traian Basescu a fost la Spitalul Militar Central pentru un control medical si la sfarsitul lunii februarie 2010. Purtatorul de cuvant al sefului statului, Valeriu Turcan, declara atunci ca presedintele Traian Basescu a efectuat in 27 februarie controlul medical anual, facut de o comisie formata din 13 medici specialisti, conform unei hotarari a CSAT din 2007 si a sustinut ca seful statului este „foarte sanatos”.

Turcan mentiona atunci ca „legea prevede o comisie medicala compusa din 13 medici specialisti in cadrul Spitalului Militar, conform unei hotarari a CSAT 166 din 20 decembrie 2007” si ca „aceasta comisie efectueaza un control complet, pe specialitati, dupa ce in prealabil sunt recoltate probe de sange”.

El preciza ca aceasta comisie medicala prezinta concluziile sub forma unui raport pe care il inainteaza presedintelui, iar legea nu prevede ca analizele sau rezultatele acestora sa fie date publicitatii.

In aprilie 2010, presedintele declara, la B1 Tv, ca ar publica bucuros rezultatele analizei medicale la care a fost supus, dar aceasta nu este gata din cauza faptului ca aparatul de RMN de la spitalul unde a facut vizita medicala este stricat si investigatiile au fost amanate.

„Mi-au facut un tomograf, nu stiu care, cel care iti face la cap, la plamani, la nu stiu ce si mai este un aparat, ca la mine o vizita medicala nu dureaza, iti ia astazi sangele, vin rezultatele la sange, la urina, la ce mai e si abia pe urma te baga prin toata comisia aia de 13 medici, deci dureaza vreo sase ore o vizita medicala. Raportul mi s-a facut, dar mai trebuie facut si acest control, RMN-ul, pentru a fi completa vizita medicala”, spunea atunci Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai fost consultat in august 2010 la Spitalul Militar Central din Bucuresti, de seful sectiei ORL.

sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos