Basescu hahaie bucuros ca PSDragnea s-a dezis de problema gratierii: ”Ramane sa ma lupt eu singur cu aceasta problema. Romania are nevoie de o gratiere!”

466

Traian Basescu, presedintele PMP, a declarat, miercuri, ca PSD si Liviu Dragnea s-au dezis de problema gratierii, iar acest lucru ii va permite lui sa o sustina de pe pozitii independente. Basescu a subliniat ca Romania are nevoie de o gratiere larga.

„In ceea ce ma priveste, multumesc lui Dumnezeu ca Dragnea cu tot cu PSD s-au dezis de problema gratierii, pentru ca asta imi va permite sa o sustin de pe pozitii independente pentru ca Romania are nevoie de o gratiere. O pozitie de politician care intelege care este situatia din sistemul nostru de justitie, din sistemul penitenciar si mai ales care intelege sa contribuie la repararea unor erori care s-au facut odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal”, a spus Traian Basescu, la Consiliul Executiv National al PMP.

Traian Basescu a afirmat ca nu sunt erori pe care sa si le asume singur pentru ca noul Cod penal a fost scris de „o intreaga panoplie de mari profesori universitari bine platiti cu bani de la Banca Mondiala” si a stat timp de trei ani, in Parlament, „intr-o comisie condusa de domnul procuror Ponta”.

Liderul PMP a spus ca „pedepsele penale in Romania sunt orientate catre distrugerea omului”.

„Asta este o politica penala pe care nu ne-o mai putem asuma. Iar eu, cel care a facut sa devina foarte puternice institutiile de forta si bine am facut, imi asum ca obiectiv de politician in opozitie si partea cealalta, adica sistemul penal sa aiba ca principal obiectiv recuperarea oamenilor”, a spus Basescu.

Basescu a spus ca nu cere Partidului Miscarea Populara sa se angreneze in lupta pentru respectarea drepturilor fundamentale pentru ca formatiunea nu este inca pregatita.

„(…) dar imi asum sa continui acest subiect, iar cand partidul va considera ca poate sa ii aduca si beneficii, deocamdata nu ii aduce (…), nu are decat sa se angajeze si partidul in treaba acesta”, adaugat Basescu.

„Romania are nevoie de o gratiere larga care sa tina cont in primul rand de categoriile care pot fi recuperate pentru societate, o noua lege a executarii pedepselor care sa valorifice pe timpul perioadei de detentie capacitatea si pregatirea profesionala a celor incarcerati (…)

Senatorul PMP a sustinut ca legea gratierii ar trebuie sa fie respinsa daca va ajunge la Camera Deputatilor, afirmand ca Liviu Dragnea vrea sa isi elibereze ”omologii”.

„(…)Dragnea vrea sa isi elibereze omologii, cei de tip ferma de porci, domenii de vanatoare sau TelDrum”, afirmand ca desi TelDrum are sute de contracte nu a fost „atinsa” de vreo institutie

„Dragnea isi elibereaza partenerii, in schimb, cu manie proletara, vrea sa stea medicii, profesorii, functionarii, deci oamenii cu pregatire superioara trebuie sa ramana in puscarie”, a spus liderul PMP.

Traian Basescu a sustinut ca „gratiere nu este pentru Udrea”, afirmand ca vizeaza pedepsele de pana la 3 ani.

Presedintele PMP a adaugat ca legea gratierii va ajunge la Camera Deputatilor in forma Guvernului si PMP trebuie sa voteze pentru respingerea ei, scrie aktual24.ro.