Basescu il ia la misto pe Ponta: Unii spun ca minte cum respira

326

 Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca, daca liderii USL vor continua sa il implice in campania electorala, va replica in fiecare zi, el acuzand ca in Uniune s-au dat instructiuni candidatilor privind implicarea sa in campanie, inclusiv pe materialele de propaganda.

Potrivit lui Basescu, liderii USL ar fi transmis in teritoriu mai multe mesaje „mincinoase” privind atacarea sefului statului in campania electorala.

Presedintele a sustinut ca unul dintre aceste mesaje ar fi: „alegerile din 9 decembrie sunt o continuare a luptei cu Traian Basescu”.

„Oameni buni: de vreo sase luni, oamenii astia mint ca vor coabitare, iar aici scriu, negru pe alb, catre toate organizatiile si catre toti liderii, ca alegerile din 9 decembrie sunt continuarea luptei cu Traian Basescu. Iata o minciuna care, de data asta, este demontata in scris, si lui Victor Ponta, care tot afirma ca vrea coabitare cu presedintele, nu face decat sa-i confirme calitatea de om care minte. Unii spun: «minte cum respira». Minciuna, ca mod de viata, te aseaza in definitia mitomanului”, a afirmat Basescu.
El a precizat ca aceste mesaje, cum ar fi si cel privind o intentie a sa de a deturna in mod nedemocratic rezultatul alegerilor, dovedesc „capacitatea si credinta de bolsevici a liderilor USL”.

„Este capacitatea si credinta celor care inca mai gandesc ca niste bolsevici, ca pot minti la nesfarsit, avand in vedere ca au o mare capacitate de distributie a mesajelor mincinoase, prin televiziunile lui Felix si prin Realitatea Tv. Romania Tv, pardon, RTV, a lui Ghita, de ea vorbesc”, a spus Basescu.

Presedintele a prezentat si unele materiale de campanie care ar fi folosite de USL si in care apare numele sau alaturi de cel al liderului ARD Mihai Razvan Ungureanu.

„Va mai arat si afisajul, daca vreti: «Ungureanu=Basescu. Daca votati Ungureanu, votezi Basescu» si astea sunt instructiunile ca astfel de afise, flyere sa fie distribuite in ultima saptamana legate de toti candidatii ARD. Li se pune numele, se pune „= Basescu” si se distribuie in colegii. Sigur, au si cu poze, daca vreti va arat una si cu poze, aceasta adica: daca votezi candidatul X, votezi Basescu. Deci cat de credibili sunt acesti oameni pentru mine? Cat de credibil este Victor Ponta, cand vorbeste de coabitare? Cat de credibili sunt ei cand spun «presedintele sa taca, nu e campanie prezidentiala»? Sunt niste mincinosi, care, asa cum ii mint pe romani de dimineata pana seara, vor continua sa minta si dupa alegeri, pentru ca acesta este modul in care ei cred ca se poate face politica”, a afirmat Basescu.

De asemenea, Basescu a subliniat ca folosirea sa in campania electorala dovedeste ca premierul Victor Ponta nu este de buna credinta referitor la coabitarea dupa alegeri. „Deci asta este confirmarea dorintei de coabitare a domnului Ponta, dorinta pe care o exprima si in presa externa, confirmand ca acest om nu are limite in a minti. Pentru ce introduci in campanie un presedinte, care nu candideaza in aceasta campanie? Pe urma, vrei sa vii sa-ti afirmi la Cotroceni, cumva, buna credinta? Cine te crede? Cine crede in cuvantul unor astfel de lideri politici, care stiu ca e vital pentru Romania sa fie stabilitate, sa putem coabita, chiar daca nu avem aceleasi crezuri politice si care, in acelasi timp, isi fac campania pentru legislative pe seama presedintelui, care nu este implicat in campanie”, a sustinut Basescu.

El a avertizat din nou ca se va apara si va da replica acuzatiilor care i se aduc de catre USL in campania electorala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos