Loading...
Băsescu: Iohannis e singurul care poate frâna dorința lui ”Daddy de a-și pune la butonieră toate instituțiile statului”! – Circul Politic

Băsescu: Iohannis e singurul care poate frâna dorința lui ”Daddy de a-și pune la butonieră toate instituțiile statului”!

Fostul președinte Traian Băsescu a afirmat că, la numirea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru, Klaus Iohannis putea să aducă în discuție un „protocol de colaborare instituţională” cu PSD.

Totodată, el a mai spus că „din experiență” coabitarea cu PSD este cumplită, dar că președintele țării nu este rege ca să abdice, făcând o paralelă cu momentul abdicării regelui Mihai, în 1947.

Traian Băsescu a afirmat că, în calitate de președinte, Klaus Iohannis „nu poate să abdice”, fiind „în capcana lui Daddy (Liviu Dragnea, n.r.) după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă”.

Fostul președinte a precizat că directorul SPP poate fi numit de Preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT. „Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale”, a subliniat el.

„Directorul SIE se numeşte de Parlament, la propunerea Preşedintelui României. Asta înseamnă că, pentru a primi votul majorităţii în Parlament, Iohannis este din nou dependent de Daddy. Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără nici un fel de rezistenţă a premierului Dăncilă? Ştiind setea de putere şi dorinţa lui Daddy de a controla toate instituţiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conştient o postură de noncombat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului”, a spus Băsescu.

El a adăugat că „momentul Dăncilă era unul bun pentru rezolvarea restanţelor şi pentru scrierea unui „protocol de colaborare instituţională”, mai ales că urmează şi numirile de ambasadori şi şefi ai marilor parchete”.

„Din experienţă o spun, coabitarea cu PSD-ul este cumplită pentru că singura lor preocupare majoră este acapararea totală a puterii şi punerea instituţiilor sub controlul partidului. Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte. Constituţional, Preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy, pentru că nu este rege”, a mai spus Traian Băsescu.

Sursa: Digi24

Băsescu: Iohannis e singurul care poate frâna dorința lui ”Daddy de a-și pune la butonieră toate instituțiile statului”! was last modified: februarie 2nd, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close