Basescu isi va da demisia daca Referendumul va fi invalidat!

478

Traian Basescu a declarat ca, in cazul invalidarii referendumului cu o posibila prezenta la urne de 48-49%, dar si cu o majoritate mare pentru destituirea sa, va reveni cu propunerea de revizuire a Constitutiei insotita de demisia sa, imediat dupa revenirea in functia de presedinte.

El a aratat ca intr-o astfel de varianta s-ar putea organiza concomitent alegeri legislative si prezidentiale pana in februarie 2013.

„La un procentaj in care vin 48-49% si diferenta este foarte mare, nu am decat solutia sa le propun politicienilor, ca de altfel si romanilor, sa le reinnoiesc propunerea pe care am facut-o lui Antonescu si lui Ponta inca de la sfarsitul anului trecut. Le retrimit scrisoarea: mai, oameni buni, haideti sa discutam revizuirea Constitutiei cu punerea in aplicare a referendumului din 2009 si cu scurtarea mandatului meu, in asa fel incat odata cu alegerile legislative, care poate nu vor mai putea avea loc in noiembrie in conditiile astea, trebuie sa aiba loc cel mai tarziu in februarie 2013 odata cu legislativele. Revenind la mandat de patru ani pentru presedinte, eu demisionez cu 30 de zile inainte, in asa fel incat sa puteti suprapune din nou mandatele „, a afirmat Basescu, vineri seara, la B1 TV.

El a adaugat ca propunerea sa va fi valabila numai in conditiile in care Victor Ponta si Crin Antonescu inteleg ca nu mai pot detine „puterea absoluta” in tara, ca in perioada „regimului” IliescuNastase si accepta o coabitare functionala.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos