Basescu le face morala romanilor: ”Legea gratierii e cu dedicatie, sunt de acord, dar a venit momentul ca romanii sa scape de pasiunea asta a raului!”

442

”Știu părerile românilor: orice nu-i ca ei și orice nu-i cu pușcărie este rău, dar a venit momentul să scăpăm de pasiunea asta a răului”, a declarat Traian Băsescu, pentru B1 TV.

Întrebat de moderatoarea Nadia Ciurlin cum răspunde acuzațiilor potrivit cărora ar fi propus cu dedicație amendamentele la Legea grațierii, fostul președinte a răspuns: ”Da, doamnă, este cu dedicație! Sunt de acord cu dumneavoastră. Știu părerile românilor: orice nu-i ca ei și orice nu-i cu pușcărie este rău. A venit timpul să mai scăpăm de pasiunea asta a răului. Eu îmi fac o datorie de conștiință, cu atât mai mult cu cât toți mă acuză că s-a ajuns aici datorită (sic!) mie, că eu am făcut instituțiile astea să facă abuzuri. Acum vin și spun: este un moment zero!”, a declarat Băsescu, pentru B1 TV.

Băsescu îi ceartă pe români: Știu părerile românilor – orice nu-i ca ei și orice nu-i cu pușcărie este rău.

Senatorul PMP Traian Băsescu a depus mai multe amendamente la Legea grațierii, care prevăd grațierea pedepselor de sub 10 ani, reducerea la jumătate a pedepselor pentru femeile condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie, și grațierea persoanelor condamnate pentru terorism, informează news.ro. (Detalii AICI)

”A luat o dată o mită, acuma nu-i distrugem toată viața. Așa a fost în tranziție. Avem nevoie de un moment zero, o grațiere largă de la care să spunem ”oameni buni, știți ce se poate întâmpla, așa că terminați cu hoția!”. Așa, tensiunea va rămâne încă mulți ani în societate și v-aș mai spune un lucru: sunt și chiar abuzuri”, a argumentat Traian Băsescu, pentru TVR1.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos