Basescu: Le voi tranti usa in nas celor care vin sa ma recenzeze

466

Presedintele suspendat Traian Basescu, a declarat ca spera la o crestere cu cel putin 300.000 a numarului cetatenilor cu drept de vot la data de 29 iulie, in nici un caz la o reducere, asta daca Guvernul va face corect si legal actualizarea listelor electorale.

„Paradoxul este ca va fi un numar de electori mai mare. Datorita celor care au implinit 18 ani, sunt mai multi decat cei care au decedat in acest interval. Bun, deci surprizele vor fi mari daca actualizarea se face corect. Eu mizez pe o crestere a numarului de electori, cetateni romani cu drept de vot, indiferent unde s-ar afla ei, cu cel putin 300.000”, a afirmat Basescu, sambata, intr-o conferinta de presa la sediul sau de campanie, adaugand ca aceasta ar insemna un procent si mai mic de participare la referendum.

De asemenea, el a facut un apel la premierul Victor Ponta, ministrul de Interne Ioan Rus, secretarul de stat pentru administratia locala, Victor Paul Dobre si la chestorul-sef de la Evidenta Populatiei sa faca in mod legal actualizarea listelor electorale, asa cum a cerut Curtea Constitutionala prin adresa transmisa Guvernului in data de vineri 3 august, nu sa faca un recensamant abuziv.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos