Basescu: M-as autocondamna daca as fi de acord cu formarea unui Guvern antieuropean

432

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, ca s-ar autocondamna daca ar accepta formarea unui guvern antieuropean, afirmand ca viitorul premier trebuie sa fie un politician puternic.

Seful statului a aratat ca acest an se poate incheia in liniste sau ”in neliniste”, punctand ca optiunea sa este pentru o solutie care sa dea perspectiva Romaniei, o solutie proeuropeana dupa alegerile din 9 decembrie.

„M-as autocondamna daca as accepta formarea unui guvern antieuropean sau care sa distruga ce s-a construit in opt ani”, a spus Basescu, la B1 Tv.

El a sustinut ca instrumentele privind desemnarea viitorului prim-ministru tin de trecut si de fler.

Presedintele a afirmat ca nu a avut fler in ceea ce priveste numirea a doi premieri si a sustinut ca singurul prim-ministru loial relatiei a fost Emil Boc.

„Nu stiu daca va dati seama ce simte un presedinte caruia i se cere sa mai numeasca o data un prim-ministru care a participat cu toata forta sa la suspendarea din functie? Dispret. Adica un om care crede ca un presedinte este o masinarie, care nu are suflet, sentimente si sa-i ceri aspiratii inalte de barbat de stat ca sa numeasca in functia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o data. E greu. Nu trebuie sa inghiti porci, o broscuta mai merge, dar un porc este greu de inghitit”, a sustinut seful statului.

Presedintele Basescu a aratat ca spera sa reuseasca sa gaseasca o solutie legata de numirea premierului, care trebuie sa mentina directia tarii privind orientarea spre vest si consolidarea Parteneriatului si sa faca fata crizei economice.

De asemenea, el a punctat ca viitorul prim-ministru trebuie sa fie un politician puternic si nu un tehnocrat, deoarece acesta poate pierde repede sustinerea Parlamentului.

„Ce prim-ministru va fi desemnat? Un prim-ministru responsabil, orientat spre Vest, dar capabil sa faca fata crizei economice care nu mai este o poveste, este o realitate. Romania a avut din patru trimestre trei cu crestere negativa si doar unul, trimestrul trei, cu crestere pozitiva, de 0,5%. Cine nu vrea sa vada aceste cifre si crede ca se poate pune pur si simplu un politruc, care hamaie de dimineata pana seara la televizor si acopera lipsa de actiune guvernamentala cu ore in sir petrecute la tv, se inseala. Nu voi face acest lucru”, a completat Basescu. AGERPRES

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos