Basescu merge pe mana lui Iohannis: „Poate castiga presedintia si ca independent”

591

1totoTraian Basescu a declarat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, ar avea sanse sa castige presedintia chiar si in situatia in care ar candida independent.

Basescu a fost intrebat daca in cursa pentru prezidentiale un candidat de succes nu poate fi un „outsider”, cum ar fi Klaus Iohannis.

„Iohannis poate fi (…) Vad o rocada distrugatoare care ii va trimite la cosul de gunoi si pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta aparitia lui Iohannis. Daca ar candida si independent, intre Ponta, Antonescu si Iohannis, eu l-as vota pe Iohannis fara sa ma intreb”, a replicat seful statului, afirmandu-si convingerea ca la fel ar gandi foarte multi romani.

„Eu cred ca Iohannis astazi poate castiga alegerile pentru Presedintia Romaniei si candidand ca independent”, a mai spus Basescu.

El a mentionat ca nu este vorba de o incredere a sa in Iohannis, ci este o apreciere legata de modul in care „se proiecteaza oamenii ca imagine”.

„A fost un moment in care nu am vrut sa-i dau Guvernul lui Iohannis, momentul in care s-a dus si-l unsese Voiculescu de la Grivco. Sper ca intre timp a inteles ce inseamna sa fii in tandem sau sa fii creatia politica a lui Voiculescu, pentru ca acum vad ca s-a reorientat. Atunci mi s-a parut un gest abominabil pe care l-a facut Iohannis sa se duca la Grivco sa-l unga prim-ministru Voiculescu”, a mai afirmat Basescu.

Presedintele a fost intrebat daca l-a „reevaluat” pe Iohannis.

„Nu, s-a reevaluat el. Si-a reevaluat modul de a evolua in politica”, a mai precizat seful statului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos