Basescu musca din Antonescu: A dat al 8.793-lea avertisment, dupa care a cazut pe spate si a adormit

464

Traian Basescu a profitat de o declaratie de presa despre Consiliul European pentru a declansa cel mai dur atac la adresa liderilor USL de la inceputul campaniei electorale.

Presedintele l-a facut „mincinos” pe Ponta, „adormit” pe Crin Antonescu si „mos Teaca” pe ministrul Apararii. Seful statului a spus ca, inainte de a numi viitorul premier, va dori sa stie ce solutii are acesta la problemele cu care se confrunta Romania.

Criticile la adresa premierului au pornit in momentul in care seful statului si-a amintit de ironiile partenerilor sai din Consiliul European, care l-ar fi intrebat daca Romania vrea sa iasa din UE. „Daca se uita atent, o sa inteleaga si prioritatile si mecanismele Consiliului, unde nu te duci cu bata, frate!” Presedintele Romaniei l-a facut mincinos pe premier, pentru ca a vorbit de un grad de absorbtie al fondurilor UE de 20%.

„Totul are o limita in tratamentul pe care-l accept de la mincinosi”, a afirmat seful statului. El l-a acuzat pe Ponta ca are un limbaj dublu, ca nu a cautat solutii pentru salariatii care vor fi concediati din fabricile inchise de Mechel si ca incearca sa intimideze CSM si ANI. A urmat un avertisment sever: „Responsabilitatea desemnarii unui prim-ministru este majora si o voi exercita cu responsabilitatea la care ma obliga functia si Constitutia. Nu poti sa numesti, sa desemnezi un prim-ministru care nu are solutii pentru tara”.

„Mos Teaca” de la Aparare

Dupa ciocnirea de ieri a consilierului prezidential Iulian Fota cu ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, Basescu l-a taxat pe demnitarul liberal: „Mos Teaca e Mos Teaca”. Despre amenintarile PNL, ca va fi din nou suspendat daca nu numeste premierul propus de USL, Basescu a spus: „Inteleg ca domnul Crin Antonescu a dat al 8.793-lea avertisment, dupa care a cazut pe spate si a adormit. Efort mare.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos