Basescu: Daca Ponta mergea la Bruxelles, nu discuta nimeni cu el!

562

Traian Basescu a declarat, marti, ca, daca premierul Victor Ponta ar fi mers la Consiliul European de saptamana trecuta privind bugetul UE 2014-2020, ar fi avut surpriza sa constate ca nu ar fi vorbit nimeni cu el deoarece a exprimat de la inceput un veto hotarat.

„Pot spune, spre exemplu, ca, daca s-ar fi dus acum la Bruxelles sa negocieze bugetul, il aştepta o surpriza foarte mare, nu discuta nimeni cu el, pentru ca el şi-a anuntat veto-ul hotarat al Romaniei. Il lasau acolo in banii lui şi vedeau altii cum se rezolva problema bugetului. La urma, l-ar fi intrebat «Ramane veto-ul, domnul Ponta?». Ar fi fost intr-o situatie foarte dificila” , a afirmat Basescu, la B1 Tv.

El a adaugat ca prin veto in UE nu arati o pozitie de forta, ci „arati ca eşti prost”.  „Pai cum sa arati forta? Arati ca eşti prost cand faci aşa ceva, domnule, in Uniunea Europeana. Poti sa faci orice, numai aşa ceva nu. Cum, inainte sa ajungi sa iti trimiti buzduganul cu veto? Un contributor mai poate spune, «ma supar, dau bani prea multi», cum a fost Marea Britanie, care vroia sa taie 200 de miliarde din propunerea de buget” , a spus Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos