Basescu a promulgat LEGEA TERENURILOR AGRICOLE!

677

1eeePresedintele Traian Basescu a promulgat Legea terenurilor agricole, se arata intr-un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Conform unui comunicat al Administratiei prezidentiale, presedintele Basescu a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului.

Camera Deputatilor, forul decizional in privinta acestui proiect, a adoptat in 18 februarie legea, admitand in parte obiectiile presedintelui din cererea de reexaminare a acestui proiect.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a spus, in plen, ca este o lege foarte buna si ca a profitat de cererea de reexaminare a presedintelui pentru a simplifica si mai mult procesul de vanzare a terenurilor aflate in extravilan.

„Cu alte cuvinte, cetateanul care doreste sa vanda nu trebuie sa faca decat un singur drum la primarie unde trebuie sa mearga cu oferta pe care o are pentru vanzarea terenului respectiv, dupa care asteapta acasa, primaria ii va transmite acasa, pe cale postala, avizul pentru vanzare sau daca sunt alte probleme. Sub aspectul vanzatorului, procesul se simplifica si prin faptul ca nu se plateste niciun fel de taxa, totul revine in sarcina primariilor”, a precizat Daniel Constantin.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos