Basescu, reactie savuroasa. Toader nu mai are nicio sansa sa-l revoce pe Lazar: „Iohannis o sa-i dea cu raportul in cap”

350

Fostul presedinte Traian Basescu anunta ca Tudorel Toader „a incurcat Lazarii” in raportul sau de evaluare, mentionand ca „Iohannis o sa-i dea cu raportul in cap rectorului, profesor universitar, doctor si venetian Tudorel Toader”.

„Tudorel Toader! Domnule profesor, e groasa omule. Ai incurcat Lazarii. Ti-ai scufundat singur propriul raport de revocare a procurorului general. Pentru taraboiul starnit n-au mai ramas decat doua solutii: ori scuze publice cu recunoasterea erorii, ori demisia”, a scrie Basescu, joi dimineata, pe Facebook.

El mai spune ca despre revocarea lui Augustin Lazar nici nu mai poate fi vorba. „Profesorul de gimnaziu Iohannis o sa-i dea cu raportul in cap rectorului, profesor universitar, doctor si venetian Tudorel Toader, pana cand il retrogradeaza la gradul de invatator stagiar”, adauga Traian Basescu.

Procurorul general Augustin Lazar il acuza pe Tudorel Toader ca a exploatat o eroare de grefa din martie 2016, cand o grefiera a fotocopiat o ordonanta emisa de procurorul Cristian Lazar, in urma similitudinii numelor de familie. Precizarile sale vin dupa ce ministrul Justitiei a sustinut ca s-a gasit in dosarul de numire a lui lui Lazar o ordonanta de clasare pentru un dosar deschis in 2013 pe numele lui Klaus Iohannis. „Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevarului”, spune procurorul general al Romaniei, a carui revocare a fost ceruta recent de Tudorel, inclusiv pe baza acestui motiv.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos