Basescu recunoaste buna colaborare cu DNA, ICCJ, si a Parchetului General

524

Traian Basescu a recunoscut buna colaborare cu DNA, ICCJ, si cu Parchetul General si de aceea functia de sef al statului este ravnita de USL deoarece are responsabilitate in numirea conducerii acestor institutii.

„Teama politicului este sa nu fie numit un alt Morar. Va pot spune ca in sistemul parchetelor din Romania exista zeci de alde Morar, oameni care daca sunt pusi vor da institutiei directia lipsei compromisului cu hotii. Dar justitia romana nu a inceput sa se miste doar cu Morar, sunt zeci, sute de procurori integri”, a spus Basescu, aratand ca pentru el este usor sa ii „depisteze” pe oamenii integri din sistemul judiciar.

De asemenea, el a subliniat ca „presedintele este responsabil de calitatea numirilor la varful justitiei”, deoarece nu ii numeste numai pe procurorul general, procurorul sef al DNA sau presedintele ICCJ, ci si pe adjunctii acestora si sefii de sectii din aceste institutii.

„Nu puteti sa spuneti ca nu am avut mana buna cu actuala generatie de la conducerea DNA, Parchetului, ICCJ„, a afirmat Basescu. El a adaugat ca la momentul cand a facut aceste numiri l-a ajutat totusi si Monica Macovei, care cunostea relativ bine sistemul.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos